Zagorka Ćosić

Zagorka Ćosić

Rođena 29.januara 1981. god u Kikindi
Praktikant joge.
Zaljubljenik u zdrav život, muziku, književnost i još milion lepih stvari koje nas okružuju.
Zagovornik pozitivnog mišljenja i maksimalne posvećenosti sopstvenom razvoju.
Majka, supruga, ćerka, prijatelj...
Po struci ekonomista.

Veb sajt::

Fitnes kroz godine

Objavljeno u Zdravlje
Pročitano 5081 puta
Ostati aktivan je ključ zdravog načina života. Međutim, kako starimo, naša tela se menjaju i imaju različite potrebe. Važno je da vaš program vežbanja podržava te potrebe. Pratite ovaj fitnes vodič prilagođen različitim starosnim dobima.

Vežbanje na plaži

Objavljeno u Trening
Pročitano 5014 puta
Jačajte i tonirajte vaše trbušne mišiće na pesku. Sada kada je leto ovde možete se pohrvati sa svojim rasporedom kako biste pronašli malo vremena koje biste proveli na plaži.

Disfunkcija menstrualnog ciklusa

Objavljeno u Zdravlje
Pročitano 9311 puta
Tokom poslednjih nekoliko decenija sve veći broj žena svih uzrasta učestvuje u sportskim aktivnostima, podjednako rekreativno ili takmičarski. Većina devojaka i žena izvlače značajne dobrobiti iz redovnih fizičkih aktivnosti. One mogu ostvariti iste efekte pri treniranju kao i muškarci, kao što su smanjenje krvnog pritiska, niži puls i poboljšan kapacitet disanja, kao i smanjen procenenat telesnih masnoća.
Deci sa cerebralnom paralizom (CP) kretanje, funkcionisanje i pokretljivost uopšte predstavljaju izazov do kraja života. Roditeljima ove dece, međutim, često je rečeno da je ovaj invaiditet neprogresivan, sugerišući time da se fizički izazovi stbilizuju kada oni odrastu. Dok nervne lezije nisu progresivne, nivo nezavisnih funkcija i pokretljivost se ne stabilizuju kada dete uđe iz adolescencije u zrelo doba. Oni se najčešće pogoršaju.

Vežbajte tokom putovanja

Objavljeno u Sportske teme
Pročitano 3828 puta
Redovno vežbanje je važna komponenta zdravog načina života. Američki koledž sportske medicine, Američka asocijacija kardiologa i druge istaknute organizacije su izdale niz preporuka kako bi ohrabrile pojedince da uspostave i redovno održavaju program vežbanja. Potencijalnu prepreku održavanju redovnog programa vežbanja predstavlja učestalost službenog putovanja što je česta pojava za većinu Amerikanaca.

Eksplozivne vežbe

Objavljeno u Trening
Pročitano 12024 puta
Eksplozivnim vežbama možemo definisati pokrete pri kojima je stopa razvijene sile (RFD) maksimalna ili blizu maksimalne za datu grupu mišića (npr. izometrijska, koncentrična, ekscentrična kontrakcija). Maksimalan RFD je povezan sa mogućnošću da dođe do ubrzanja mase. Eksplozivne vežbe se mogu izvoditi izometrijski ili dinamički, međutim, dinamički pokret može da proizvede viši RFD nego izometrijski.