Back BesplatanSport.com

Saveti za dug život bake koja je pretrčala 92 km

(5 glasova)
Saveti za dug život bake koja je pretrčala 92 km


TRČANJE - Angelina Anđelić (77) je na ultramaratonu održanom za vikend osvojila prvo mesto u konkurenciji žena preko 50 godina. Ova baka koja živi blizu Kalenić pijace je ujedno oborila i državni rekord. Ona kaže da nije stara jer ima tek 77 godina, a za čitaoce „24 sata“ daje pet saveta kako da ostanu u fit formi.

Obećajte sebi uspeh
Ništa nije lako, ali kada imaš volju sve možeš da postigneš. Tako sam se i ja u nekoliko trenutaka umorila na maratonu, ali sam obećala sebi da ću svih 24 sata biti na stazi. Taj cilj sam ispunila, i jako sam srećna, mada mi unuka u šali kaže da sam se obrukala jer sam prošle godina pretrčala 102, a ove godine sam uspela samo 92 kilometra.

Šetajte na duge staze
Svake nedelje izdvojim dva dana kada prošetam po 10 kilometara. To mi predstavlja zadovoljstvo i osećam se lepše. Svako ko ima bar malo vremena treba to da radi. Sigurno će posle nekog vremena osetiti da mu to prija i pored svih obaveza naći će vremena za tu aktivnost.

Družite se sa sportistima
Pored prijatelja koje imate, treba da se družite i sa osobama koje su okrenute sportu. Nije bitno da li se oni bave planinarenjem ili nekim drugim sportom. To sam ja uradila pre dosta godina i ti ljudi mi dosta pomažu da i nakon toliko godina i dalje trčim i bavim se sportom.

Izađite u prirodu
Svaki odlazak u prirodu pomoći će da se bolje osećate. U lepom ambijentu možete da se opustite i napunite unutrašnjom energijom. Upravo ta unutrašnja snaga i mene vodi napred. Govorim sebi da sve mogu i da imam snage da izdržim sve te napore.

Trčanjem smanjite stres
Svaki put kada trčim ne mislim na probleme i stres. Jednostavno se samo prepustim i uživam u tome. Na sve ostale probleme zaboravim. Sigurna sam da zbog toga i ostvarujem ovakve rezultate, koji nisu uobičajeni za ženu u mojim godina.

Izvor: www.24sata.rs 

Pin It
-0001-11-30
sreda, 09 oktobar 2013 13:01

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori