Milena Pantelić

Milena Pantelić

Master filolog hispanista, prevodilac za španski i engleski jezik. Volonter u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Kragujevcu.

Rođena 13.03.1987.

Omiljeni sportovi: badminton, tenis, odbojka.

Veb sajt::

Treninzi u predsezoni za mlade sportiste

Objavljeno u Trening
Pročitano 4502 puta
Tokom prethodnih par decenija, broj rekreativnih i takmičarskih sportskih programa za decu i omladinu drastično se povećao. Postoji više prilika za devojčice da učestvuju u sportovima, a u nekim zajednicama, deca već od šeste godine života mogu da budu u sportskim timovima i učestvuju u raznim ligama. Uz kvalifikovanog trenera i uzrastu prilagođene vežbe, sportski programi mogu pomoći mladim sportistima da poboljšaju svoju fizičku formu, povećaju samopouzdanje, da se zabave i steknu veštine vođe.

Bavljenje sportom i zdravlje dece

Objavljeno u Sportovi
Pročitano 7851 puta
Sport pomaže deci, ne samo da budu zdrava i da se pravilno razvijaju i fizički i psihički, već i da se brzo i jednostavno povežu sa drugom decom. Biti u formi znači biti zdrav. Štaviše, ako kod svog deteta stvorite naviku da se bavi sportom od ranog detinjstva, možete sprečiti neke probleme koji bi se mogli javiti u pubertetu.

Timski sportovi su korisni za decu

Objavljeno u Sportovi
Pročitano 5962 puta
U današnje vreme, većina roditelja upućuje decu da se bave različitim sportskim aktivnostima, ali treba dobro razmsliti i doneti odluku o tome koji će sport dete trenirati. Istina je da dečji treninzi iziskuju dosta finansijskih sredstava i da se dete tokom sportskih aktivnosti može povrediti, ali stručnjaci ipak u prvi plan ističu mnoge dugoročne prednosti koje donosi bavljenje sportom.