Slobodan Jovanovic

Slobodan Jovanovic

Veb sajt::

60. PUT BORBA ZA NAJBOLjEG JEDRILIČARA

Objavljeno u Vazduh
Pročitano 5006 puta
Jubilarno 60. Državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu, održaće se od 11.-26. jula na aerodromu „Ečka“ kod Zrenjanina. Organizatori su Vazduhoplovni savez Srbije i lokalni Aero klub „Zrenjanin“ iz Zrenjanina. Očekuje se dolazak blizu 20 učesnika i nekoliko takmičara iz inostranstva.

Tri medalje u bugarskoj

Objavljeno u Zemlja
Pročitano 5143 puta
- SRPSKA BADMINTON REPREZENTACIJA OD 4. DO 6. JULA 2014. U OREHOVU OSVOJILA TRI BRONZANA ODLIČJA NA BALKANSKOM PRVENSTVU ZA IGRAČE DO 13 GODINA -

Paraglajderi iznad Sokograda

Objavljeno u Vazduh
Pročitano 4482 puta
Proteklog vikenda (05.-06. jula) održano je takmičenje u paraglajdingu „Sokobanja kup 2014“. Sa planine Ozren iznad Sokobanje, poletalo je više od 40 takmičara u dve discipline.

Praznik veslanja na Paliću

Objavljeno u Voda
Pročitano 3142 puta
U subotu i nedelju, 5. i 6. jula 2014, na jezeru Palić održana tradicionalna Internacionalna regata „Vojvodina Open“ koja je okupila preko 300 takmičara iz četiri evropske zemlje
U subotu i nedelju, 5. i 6. jula 2014. na jezeru Palić 52. međunarodna veslačka regata „Vojvodina Open” okupiće preko 300 veslača iz četiri evropske zemlje
...Moj brat Nikola nagovarao me stalno da pređemu B. S. Klub i pričao mi je sve najlepše o timu kome je igrao.On je već bio poznat igrač i veoma zapažen. O njemu su već i novine pisale.  - Kod nas vlada disciplina i red. Drugarstvo je veoma razvijeno i svi se lepo slažemo.Klub vode ozbiljni ljudi koji se staraju o svemu i požrtvovano rade. Dođi,videćeš da te nisam prevario-govorio mi je moj stariji brat. I ja sam se odlučio. Kada je sutradan došao po mene "Butke" otišli smo zajedno na igralište B. S. Kluba. Moje iznenađenje nije bilo malo kada sam na terenu video Radenka Mitrovića, mog vođu podmlatka "Jugoslavije".I on je napustio "crvene" i sada je trenirao podlmadak "plavih".
Naše telo je alkalno (bazno), ali neke njegove funkcije proizvode kiselinu. Upravo to izaziva stres u organizmu, posebno u probavnom sistemu, kojeg prati višak kilograma i osećaj umora. Stručnjaci tvrde da alkalna ishrana garantuje više energije, ravan stomak i blistavu kožu.
Od lekara nutricionista do sportista i velikog dela ljudske populacije koja ima problema sa varenjem, umorom, glavoboljama, lošim zadahom, zatvorom, kolitisom (neke statistike kažu čak trećina Evropljana!), svi nekoliko godina unazad govore o kombinaciji hrane. Koje namirnice nikako nisu dobar par i zašto?
Na “25. rukometijadi” i završnoj svečanosti Mini lige rukometnog Saveza Beograda dodeljena su priznanja najboljim klubovima i osvajačima medalja.

Aranđelovac u bojama Novog Beograda

Objavljeno u Zemlja
Pročitano 4136 puta
U protekla dva vikenda u Aranđelovcu, „Gradu rukometa“, održana su prvenstva Srbije za dečake i devojčice. Rukometni klub Novi Beograd je od tri kategorije, u kojima se takmičio, osvojio tri medalje – dve zlatne i jednu srebrnu. Zlato su osvojili dečaci rođeni 1999.godine i devojčice rođene 2002.godine, a srebro dečaci 2001.godište.
Ako tražite proveren recept za zdravlje, mir i dugovečnost, tražite ga od iskusnih koji stotinama, tačnije, blizu dve hiljade godina pronalaze načine da žive u skladu sa sobom i sa prirodom. Iako ih zapadni svet povezuje samo sa Kung Fu, Tai Chi ili Qi Gong borilačkim veštinama, Shaolin sveštenici o životu znaju mnogo više. Zna se da veoma dugo i zdravo žive, da su vitalni i smireni i njihovo učenje je u stvari spoj učenja i verovanja budizma i taoizma. Preciznije rečeno, a da svako razume, oni veruju u jedan put svakog od nas, veruju da svako u sebi nosi svoju istinu do koje sam mora doći i to tehikama (borilačkim veštinama, meditacijom). Shaolin veštine ne mogu stvarnost učiniti lepšom jer stvarnost zavisi samo od toga kako svako vidi sebe i svoj odnos sa svetom.

Srbi i brazilci zajedno jedre

Objavljeno u Vazduh
Pročitano 3725 puta
Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu otputovala je u finski gradić Rajskala, gde će se od 22. juna do 06. jula  održati Svetsko prvenstvo u ovom sportu. Naši piloti Branko Stojković i Vlatko Rihter, takmičiće se protiv 98 posada iz 25 zemalja.

Srpski Tim na Bitki Nacija, Trogir 2014.

Objavljeno u Zemlja
Pročitano 3585 puta
Dragi prijatelji, smatram da je moja dužnost da vas obavestim o našim naporima, uspesima i neuspesima i da dam detaljan izveštaj o Srpskom Timu koji je po prvi put učestvovao na najvećem takmičenju ovog tipa, na Bitki Nacija...

Avala - cilj trke Kroz Srbiju

Objavljeno u Vazduh
Pročitano 3487 puta
Idemo na vrh Avale da dočekamo takmičare na cilju 75. po redu Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" / Tour de Serbie

Strana 1 od 42