KOŠARKA JE TRIK

(0 glasova)
 KOŠARKA JE TRIK

foto: redbull.com

Ustaješ i uzimaš loptu. Zavrtiš je. Staviš na ivicu telefona dok odlažeš budilnik. Vrti se na četkici dok pereš zube, na mleku dok ga sipaš u musli, na olovci dok pišeš dnevne obaveze. I onda je ubaciš u koš. Onako, slobodnim stilom. Nisi u skladu sa pravilima, ona ti ne daju da izvedeš trik. Nošena, koraci, trenerove kritike. Ostavljaš sve to i prepustiš se svojim željama, budeš ono što jesi, jedinstveni talenat u “zemlji košarke”. Doduše, talenat neobične košarke.

Učio je NBA poteze preko “You tube”- a, verovao je da sve što vidi može i on, predao se svom talentu. I eto ga na naslovnicama dnevne štampe, sa kačketom, u crvenim starkama i košarkaškom loptom na jednom prstu. Nemanja Blažić ili jednostavno Tricky. Srpski mađioničar. Streetball freestyler.
Kikinda ima svoju zvezdu. Zvezdu koja sija do SAD-a preko Internet neba. Verujemo da će uskoro da zasija i na američkim terenima.  Jer on trenira bez obzira na noć, sneg, kišu. Bez obzira što su ga ljudi čudno gledali sa rukavicama usred zime kako tapka loptu na terenu ispred kuće. Bez obzira što su mu govorili da se takva disciplina ne isplati. On je bio iznad toga. Sledio je svoje srce. Nastavio da prati “Mixtape Tour”. Da pravi trikove sa košarkaškom loptom.

Hip-hop stajling, američka harizma, blamiranje protivnika na terenu. Ili ste čarobnjak ili niste. Ili ste svoji ili se prodate. Tricky je ime za slobodnu košarku, a košarka je za njega trik.

Autorka: Maja Jauković
Izvor: http://blacksheep.rs

Pin It

Medije

f
-0001-11-30
četvrtak, 19 jun 2014 11:34

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori