Back BesplatanSport.com

Bruka u Brnu, Srbija bez Svetskog prvenstva!

Još jedno razočarenje priredili su nam srpski rukometaši. Mnoštvo smo ih do sada i zaboravili, ali ovo današnje ćemo teško. Ni osam golova prednosti nije bilo dovoljno najboljim srpskim rukometašima da se plasiraju na Svetsko prvenstvo. Česi su savladali Srbiju sa 12 golova razlike (33:21) i tako joj naneli bolan udarac od koga će se teško oporaviti.
Bruka u Brnu, Srbija bez Svetskog prvenstva!


Da bi ovo mogao biti crni dan srpskog rukometa, moglo se naslutiti već na početku. Česi su krenuli agresivno i napadački od samog početka, pa je prednost još u uvodnim minutama bila na njihovoj strani. Kako se poluvreme bližilo kraju, prednost se povećavala da bi na isteku 30. minuta igre dostigla 10 golova razlike - 18:8, što je Česima bilo dovoljno za plasman u Katar. Međutim, Česi nisu stali na tome, pa su u prvim minutama drugog dela povećali prednost na "plus 12". Ta razlika ostala je na snazi do kraja utakmice, a varirala je do čeških "plus 10". Imala je i naša reprezentacija veliki broj prilika da priđe na gol zaostatka, ali u najvažnijim trenucima nije bilo golova te će tako zvanično peti tim sveta propustiti Mundijal u januaru.

Česi su trećinu golova postigli iz kontranapada, pa ne čudi što je najbolji strelac levo krilo Jiri Motl sa 10 golova iz 11 šuteva. Drugi strelac je, takođe, bek češkog tima ali sa desne strane, Miroslav Jurka, koga naša odbrana ni u jednom navratu nije zaustavila (9/9). U očajnom timu Srbije, najbolji je bio kapiten Momir Ilić sa četiri postignuta gola.

Ovim porazom reprezentacija Srbije oprašta se od učešća na Svetskom prvenstvu, ali i uveliko smanjuje šanse da se nađe na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Pred reprezentacijom je pauza do jeseni kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016., a da bi zadržala šansu, mada vrlo malu, za plasmanom na Olimpijske igre, Srbija će morati da se plasira na taj šampionat.

Posted: 14 jun 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori