Back BesplatanSport.com

Švajcarska prebrođena, red je na Sloveniju!

Srpske rukometašice uspele su savladati reprezentaciju Švajcarske i tako se približiti plasmanu na Evropsko prvenstvo u decembru. Srbija je bila bolja za tri gola 20:23.
Švajcarska prebrođena, red je na Sloveniju!


Dobar otpor pružile su Švajcarkinje u prvom poluvremenu tako da se na odmor otišlo sa samo jednim golom prednosti našeg nacionalnog tima. Međutim, u nastavku je usledila nešto bolja igra i utakmica je, bez većih problema, privedena kraju sa pristojnom razlikom od tri gola. Najefikasnija u našem timu bila je Andrea Lekić sa četiri postignuta gola, a po tri su upisale Stoiljković, Milošević i Nišavić. Sanja Damnjanović, koja, kao ni Andrea Lekić, nije bila potpuno spremna, postigla je dva pogotka. U švajcarskoj reprezentaciji najzapaženija bila je Nikol Dinkel sa pet golova.

Sada je potpuno jasna situacija u grupi 5. Švedska će ići na EURO, a Srbija i Slovenija će se, u nedelju od 20 h, boriti za drugo mesto. Reprezentaciji Srbije odgovara samo pobeda (bez obzira na gol razliku), dok je Slovenkama dovoljan i bod zbog pobede u prvom susretu.

Pored utakmice između Srbije i Švajcarske, odigrana je još jedna i to između Holandije i Italije. Holanđanke su pobedile 24:20 u gostima i obezbedile odlazak na završni turnir.

 

Posted: 13 jun 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori