Svetski dan izazova

Sa posebnim zadovoljstvom vam upućujemo poziv da se pridružite milionskom broju učesnika MEĐUNARODNOG DANA IZAZOVA 2014 godineU proteklih 19 godina naša zemlja je bila uspešan učesnik Dana izazova. Kroz ovaj program se u nekim godinama uključivalo preko milion građana Srbije. Gradovi iz Srbije su do sada imali značajne nastupe i u međunarodnoj konkurenciji.
Svetski dan izazova


Dan izazova (Challenge Day) je najznačajnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA– Svetska Asocijacija Sporta za sve. Za Dan izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 28. maj 2014. godine.
Ovu planetarnu akciju organizuje TAFISA sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.
Dan izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status, i sl.
Suština programa Dana izazova je međusobno nadmetanje dva, žrebom izabrana grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko- rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

PLAN AKTIVNOSTI ZA DAN IZAZOVA

1.    Sve OŠ i SŠ grada Sombora vežbaju po sledećem rasporedu:
-    Prepodnevna smena od 09:35 do 10:00 časova.
-    Popodnevna smena od 15:35 do 16:00 časova

Učenici i nastavnici vežbaju u krugu svojih škola ( dvorišta i sala ) gde je za to najprikladnije.
Akcijom rukovodi Načelnik Školske uprave .

2.    Predškolska ustanova Sombor vežba pre podne u okviru svoje ustanove,  15 minuta, u vreme kad odredi direktor ustanove.
Akcijom rukovodi direktor predškolske ustanove.

3.    – Manifestacija Moja škola, moj klub za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda OŠ , počinje u 10:00 časova na fudbalskom terenu Pika, kraj kanala.
- Turnir u odbojci za učenice osnvnih i srednjih škola, počinje u 11:00, na glavnoj ulici ispred Robne kuće.
- javni čas REKREACIJE i FITNESA počinje u utorak 27.05. u 17:00 časova u Fitnes centru „Body  View“,na platou ispred Fitnes centra. Javni čas se realizuje sa Fitnes centrom „Body  View“, sportskim udruženjem Zumba Sombor.
Turnirima u malom fudbalu, odbojci, javnom času u rekreaciji i fitnesu rukovodi Sportski savez grada Sombora.
4.    Zaposleni u gradskoj upravi Sombor će u 12:00 časova vežbati u dvorišzu Županije.


Posted: 27 maj 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori