Back BesplatanSport.com

Badminton turnir na mediteranskim igrama u Mersinu

Srpski badminton reprezentativci Milica Simić i Ilija Pavlović, predvođeni glavnim trenerom reprezentacije Milanom Barbirom, otisnuli su se sa beogradskog aerodroma u petak, 19. juna 2013, zajedno sa rukometašima, veslačima i ostalima sprskim sportistima put Turske gde će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama u Mersinu.
Badminton turnir na mediteranskim igrama u Mersinu

Biće to prvi put posle 16 godina i MI u Bariju da sprski badminton ima predstavnike na ovom takmičenju. Najuspešnija takmičarka u istoriji srpskog badmintona Milica Simić i Ilija Pavlović pokušaće da pomere granice i da još jedan veliki međunarodni ispit polože sa visokom ocenom. Optimista je i glavni trener srpske badminton reprezentacije Milan Barbir. Glavni razlog za to nalazi u činjenici da su ova dva naša takmičara u proteklom periodu pokazali zavidan napredak na međunarodnoj sceni i da su odlično odradili završne pripreme za Mersin.

“Posle 1997. kada su prvi put reprezentativci Srbije imali čast da predstavljaju badminton na Mediteranskim igrama, sa ponosom ponavljamo tradiciju i nadamo se dobrim rezultatima. Milica Simić bi zahvaljujući dobrom plasmanu na svetskoj rang listi mogla da se nada povoljnijem žrebu i u tom slučaju vrlo dobrom rezultatu, dok bi Ilija uz nastavak dobre forme koja ga je krasila proteklih nekoliko meseci mogao da bude jedno od "iznenađenja" turnira. U svakom slučaju, prvoklasno iskustvo u pravo vreme za naše najbolje takmičare i vrlo verovatno "odskočna daska" za još bolje rezultate na međunarodnoj sceni”.

Badminton turnir u Mersinu počinje 25. juna i trajaće do 30. juna. Naši reprezentativci će se takmičiti u pojedinačnim konkurencijama. Pored Srbije i domaćina Turske predstavnike u Mersinu imaće još 12 zamalja i to Francuska, Španija, Hrvatska, Italija, Kipar, Liban, Makedonija, Malta, Egipat, Sirija, Slovenija i Grčka.

Posted: 20 jun 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori