Back BesplatanSport.com

Rekreativni odbojkaški turnir u Đurđevu

Ovogodišnji odbojkaški turnir, koji je odigran u Đurđevu, deo je tradicionalnih sportskih igara ,,Jaša Bakov“, koje su dobile naziv po našem istaknutom atletičaru – državnom rekorderu u skoku motkom. On je bio član državne reprezentacije 1934-37. god., 11 godina šampion Jugoslavije i učesnik Berlinske olimpijade 1936. god.
Rekreativni odbojkaški turnir u Đurđevu

U subotu 9. juna u Đurđevu je odigran jedanaesti po redu odbojkaški turnir mešovitih ekipa u okviru tradicionalnih sportskih igara ,,Jaša Bakov“. Turnir je održan u O.Š. ,,J. J. Zmaj“, a učestvovalo je ukupno šest ekipa. Pored dve ekipe domaćina, Đurđeva, učestvovale su još četiri iz Ruskog Krstura, Vrbasa, Subotice i Novog Sada, raspoređeni u dve grupe. U grupi A prvo mesto osvojila je ekipa iz Ruskog Krstura, drugo mesto je pripalo ekipi Vrbasa, a treće ekipi Đurđevo II. U grupi B prvo mesto pripalo je ekipi Subotice, drugo ekipi Đurđevo I, a treće ekipi Novog Sada. U borbi za zlatnu medalju snage su odmerile prvoplasirani iz A i B grupe. U neizvesnom 1. setu, radovala se ekipa Subotice, koja je u nastavku meča potvrdila epitet najbolje ekipe na turniru i zasluženo osvojila prvo mesto pobedom od 2:0 nad ekipom Ruskog Krstura u finalu. Treće i četvrto mesto pripalo je drugoplasiranim ekipama iz obe grupe, a peto i šesto trećeplasiranim iz grupa. Nakon završenih mečeva domaćin je ugostio sve takmičare na tradicionalnom ručku, kada su i dodeljene medalje najboljoj ekipi i pohvalnice svim učesnicima.

Osim odbojke u okviru ovih igara, brojne ekipe tokom godine odmeravaju snage u još 11 sportskih disciplina, kao što su: fudbal, mali fudbal, stoni tenis, šah, odbojka na pesku, kuglanje, pikado, streljaštvo, olimpijada za decu, sportski ribolov i kros kroz šumu. Ove sportske igre se održavaju svake godine u različitim gradovima Vojvodine, dok se fudbal održava u Petrovcu u Hrvatskoj.

Dragana Mašić i Renata Pintač

Posted: 16 jun 2012
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori