Back BesplatanSport.com

Beograd deo evropske turneje za borbu protiv dijabetesa Diathlete European tour 2016

Britanski ultra maratonac Gavin Grifits pomaže u širenju svesti o dijabetesu
Beograd deo evropske turneje za borbu protiv dijabetesa Diathlete European tour 2016

Udruženje za borbu protiv dijabetesa “Plavi krug” ugostiće ultra maratonca i mladog lidera u dijabetesu Gavina Grifitsa (Gavin Griffiths) iz Velike Britanije, sa kojim će u četvrtak, 14. aprila, organizovati trku zadovoljstva od pet kilometara u okviru “Diathlete European Tour 2016”. Trka počinje u 19.30 časova a start je kod Panta rei restorana, na početku šetališta 25. maj.

Cilj Diathlete turneje je da širi svest o dijabetesu u lokalnim zajednicama i organizacijama kroz niz aktivnosti i događaja širom Evrope. Za ovu godinu su već isplanirane ture u Beogradu, Budimpešti, Veneciji, Ljubljani, Zagrebu, Severnoj Irskoj, Londonu, Floridi i dr.

Gavin Grifitsa je veliki borac za prava osoba sa dijabetesom, s kojim i sam živi već dugi niz godina. Nosio je olimpijsku baklju u Londonu 2012. godine i uspešno savladavao ekstremne izazove na pet kontinenata širom sveta, među kojima je najizazovnije bilo trčati 30 maratona u 30 dana širom Velike Britanije.

Svi koji žele da podrže osobe sa dijabetesom pozvani su da učestvuju u trci zadovoljstv. Od starta trči se do patrole rečne policije (još 100m od Brankovog mosta) gde se pravi okret i vraća nazad. Poželjno je da svaki učesnik obuče ili ponese nešto plavo, jer je to boja koja simboliše borbu osoba koje svakodnevno žive s dijabetesom. Ove godine svoj podršku svetskom danu dijabetesa pružila je i naša poznata teniserka Ana Ivanović.


Više informacija: www.plavikrug.org ili na grupi>>
Kontakt: Bojana Marković 063.276980 ili Tijana Milanović 065.5678035

Posted: 13 april 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori