Back BesplatanSport.com

Beogradski osnovci odigrali prvi kriket meč

Ekipa Centuriona odnela je pobedu na prvom turniru u dvoranskom kriketu za mlađe kategorije u organizaciji Kriket federacije Srbije koji je održan u SRC Milan Gale Muškatirović. Mladi kriketaši su pokazali borbenost i sportski duh a do ključne pobede ekipa trenera Dragana Đokića došla je nakon boljeg skora u međusobnim mečevima sa ekipama Starog Grada, Save i Mirijeva. Događaj je obezbeđivao sanitetski tim Crvenog krsta Palilula
Beogradski osnovci odigrali prvi kriket meč

Najbolji pojedinci na turniru bili su: Luka Milićević, koji je proglašen za najboljeg udarača i Jovan Reb, najbolji bacač. Specijalni gost na turniru bio je Petar Bojović, član Veća GO Stari Grad uručio priznanje.

Opština Stari Grad se trudi da konstantno pruža i podršku razvoju svih sportova, posebno kada je  rad sa mlađim kategorijama, do 15.godina u pitanju. Prvenstvo Beograda je svakako dobar primer da se rezultati mogu očekivati i videti za kratak period, uz adekvatan rad sa decom.-Petar Bojović, član Veća GO Stari Grad.

 “Devojčice i dečaci koji od oktobra treniraju kriket u okviru besplatne kriket škole na teritoriji Starog grada i Novog Beograda dobili su priliku da odigraju prve mečeve. Ono što nas posebno raduje da se broj dece udvostručio i da je realno očekivati da kriket postane prepoznatljiv sport među decom školskog uzrasta. Naredni turnir nas očekuje već krajem februara.– Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije

U prvenstvu Beograda, koje se organizuje uz podršku Međunarodnog kriket saveta trajaće od janura do marta ove godine a među učesnicima će se naći najmlađi kriketaši iz četiri beogradska kluba: Stari Grad, Sava, Mirijevo i Centurion kao i kriket klubovi iz Bačke:Bodrog jeleni (Bački Monoštor) i Crni mustanzi (Sonta).

Jedan od ciljeva Kriket federacije Srbije koja je 2015.godine primljena u članstvo Međunarodnog kriket saveta jeste i rad sa mlađim kategorijama posebno tokom zimske takmičarske pause seniorskih selekcija. Tokom narednog perioda u planu su gostovanje selekcije Beograda u Budimpešti i Kopenhagenu.

Da podsetimo dvoranski kriket je najkraća forma kriketa koja se igra sa pet ili šest igrača u timu, van sezone a utakmica traje između 45. i 60. minuta u pet do 10 overa.

Drugi najmasovniji, timski sport na svetu u Srbiji se razvija od 2007.godine. Trenutno ima oko 100 registrovanih igrača,osam timova (A Liga: Mirijevo, Stari Grad, Dunav, Bodrog; B Liga:Centurion, Sava, Monoštor, Mekenzi) i dva ranga takmičenja.Kriket federacija Srbije postoji od 2009.godine, član je Sportskog saveza Srbije, finansira se iz budžeta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i od 25.juna ove godine pridruženi član Međunarodnog kriket saveta (ICC).

Autor:
Olivera Labudović
Serbian Cricket Federation
Event&Media Coordinator

Posted: 01 februar 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori