Back BesplatanSport.com

Beogradski osnovci igraju prvi kriket meč

Pozivamo Vas na prvi turnir u okviru Prvenstva Beograda u dvoranskom kriketu za uzrast do 15.godina, u organizaciji Kriket federacije Srbije koji će se održati u Sali 1 SRC „Milan Gale Muškatirović“, u subotu 30.januara od 14 do 17 časova. Ulaz je slobodan.
Beogradski osnovci igraju prvi kriket meč

 “Devojčice i dečaci koji od oktobra treniraju kriket u okviru besplatne kriket škole na teritoriji Starog grada I Novog Beograda u subotu će konačno dobiti priliku da odigraju prve mečeve. Ono što nas posebno raduje da se broj dece udvostručio i da je realno očekivati da kriket postane prepoznatljiv sport među decom školskog uzrasta. – Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije

U prvenstvu Beograda, koje se organizuje uz podršku Međunarodnog kriket saveta trajaće od janura do marta ove godine a među učesnicima će se naći najmlađi kriketaši iz četiri beogradska kluba: Stari Grad, Sava, Mirijevo i Centurion kao i kriket klubovi iz Bačke:Bodrog jeleni (Bački Monoštor) i Crni mustanzi (Sonta).

Jedan od ciljeva Kriket federacije Srbije koja je 2015. godine primljena u članstvo Međunarodnog kriket saveta jeste i rad sa mlađim kategorijama posebno tokom zimske takmičarske pause seniorskih selekcija. Tokom narednog perioda u planus u gostovanje selekcije Beograda u Budimpešti i Kopenhagenu.

Da podsetimo dvoranski kriket je najkraća forma kriketa koja se igra sa pet ili šest igrača u timu, van sezone a utakmica traje između 45. i 60. minuta u pet do 10 overa.

Posted: 29 januar 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori