Back BesplatanSport.com

Srpski teški četverac spreman za start u Riju

Četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić u utorak uveče dobio protivnike u kvalifikacijama Svetskog prvenstva za juniore koje u sredu, 5. avgusta 2015, počinje u Rio de Žaneiru. – Naš čamac prvu trku na šampionatu vesla u četvrtak u 15,57 č po našem vremenu
Srpski teški četverac spreman za start u Riju

SVETSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE (RIO DE ŽANEIRO, BRAZIL, 5-9. AVGUST 2015)

U sredu, 5. avgusta 2015, trkama muških skifova i zvanično će biti otvoreno Svetsko prvenstvo za juniore koje će u Rio de Žaneiru trajati do 9. avgusta i koje će okupiti oko 600 takmičara iz 53 zemlje. Na najjačem i najznačajnijem takmičenju svetskog podmlatka u ovoj godini Srbiju će predstavljati četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić, osvajač bronzanog odličja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore u Račicama. Naša ekspedicija, u kojoj je pored reprezentativaca i trener ovog čamca Aleksandar Smiljanić, stigla je na poprište Svetskog prvenstva u subotu uveče.
Od nedelje je krenuo prosces prilagođavanja i aklimatizacije na novu vremensku zonu koja je u odnosu na srpsko vreme u „minusu“ pet časova. Po rečima trenera Smiljanića naša posada je spremna za početak šampionata.
– Odradili su planiran broj treninga na regatnoj stazi koja se nalazi u samom centru koja je, samim tim, u jednom prelepom okruženju i koja će biti domaćin olimpijske regate na Igrama u Riju 2016. Na početku momci su zbog vremenske razlike imali malo problema sa ritmom ali je sada sve u redu. Gotovo da su se u potpunosti prilagodili i nadam se da će biti oni pravi već na startu šampionata – istakao je Smiljanić sa lica mesta.
Žreb kvalifikacionih grupa obavljen je u utorak uveče po našem vremenu, kada je šampionat i svečano otvoren. Kvalifikacije u četvercu bez kormilara su na programu u četvrtak, 6. avgusta, a naš čamac je u trećoj grupi. Za dva mesta koja direktno vode u subotnje polufinale Cvijetić, Lazović, Ristić, Rajić će se od 15,57 č po našem vremenu (11,57 č po lokalnom) boriti sa posadama Grčke, Kanade, Austrije i Velike Britanije. U prvoj grupi kvalifikacija su Kina, Nemačka, Danska, SAD, Bugarska i Španija, a u drugoj Švajcarska, Argentina, Rumunija, Portoriko i Australija. Repesaž je na programu u petak od 15,29 č po našem vremenu.
– Idemo korak po korak. Od svih rivala na startu poznajemo samo posadu Austrije koja je veslala u Račicama, pošto su Grčka i Velika Britanija propustile ovogodišnji Evropski šampionat za juniore. I o Kanadi nemamo nikakve informacije. Bez obzira na to fokusirani smo samo na svoje veslanje i cilj u svakoj trci jeste da momci daju svoj maksimum. Verujem da u tom slučaju rezultat neće izostati – kaže Smiljanić.
Beograd, 5. avgust 2015.                    Pres služba Veslačkog saveza Srbije

Posted: 05 avgust 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori