Back BesplatanSport.com

Odbojkaši i odbojkašice na pauzi

Dok naše mlađe kategorije igraju Balkanska prvenstva i spremaju se za Svetska prvensta,seniori i seniorke će imati neko dužu,a neko kraću pauzu do početka novih priprema.Odbojkaši Srbije će imati znatno dužu pauzu,uživaće u srebru iz Svetske lige i pripreme za Evropsko prvenstvo će početi tek posle 20.avgusta.
Odbojkaši i odbojkašice na pauzi
Za to vreme naše najbolje odbojkašice imaće svega tri dana odmora i već 27.jula će u kompletnom sastavu početi pripreme za Svetski kup u Japanu,koji je prvi kvalifilkacioni turnir za Olimpijske igre.Dugogodišnji naš selektor,Zoran Terzić uklonio je sa spiska neka imena i objavi novi  sa  igračicama za koje računa na to takmičenje.
Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA),BOJANA ŽIVKOVIĆ (ILBANK ANKARA, TURSKA) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (VIZURA).

KOREKTORI: ANA BJELICA (HEMIK POLICE, POLJSKA), MARTA DRPA (NIS SPARTAK, SUBOTICA) I TIJANA BOŠKOVIĆ (VIZURA).

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I SUZANA ĆEBIĆ (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA).

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), STEFANA VELJKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), JOVANA STEVANOVIĆ (POMI KAZALMAĐORE, ITALIJA), MAJA SAVIĆ (VIZURA) I MINA POPOVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: JELENA NIKOLIĆ (AZERAIL BAKU, AZERBEJDŽAN), BRIŽITKA MOLNAR (BOKAI TIANĐIN, KINA), BRANKICA MIHAJLOVIĆ (HISAMICU SPRINGS, JAPAN), TIJANA MALEŠEVIĆ (SERIJER ISTANBUL, TURSKA) I BJANKA BUŠA (VIZURA).

Na prvi pogled spiska jasno se uočava da nema imena Jovane Brakočević,ali odbojkaška javnost nema razloga za brigu, jer je na njeno mesto došla Tijana Bošković, čudo od deteta i kako  mnogi  evropski treneri za nju kažu ,,She is a dream".
Seniorke Srbije će u I rundi igrati u Macumotou, a rivali će im biti Kina, SAD, Peru, Alžir i Koreja. U II rundi, Srbija će igrati u Sendaiju sa Dominikanskom Republikom Rusijom i Japanom, a u III rundi u Komakiju sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

Svetski kup se igra od 22. avgusta - 6. septembra i  tri prvoplasirane ekipe izboriće nastup u Riju.

Autor:
Uroš Selenić
Posted: 25 jul 2015
Pin It
Uroš Selenić

Uroš Selenić

Uroš Selenić,trenutno  srednjoškolac rođen 1997.u Valjevu.Voli istoriju i učestvovao na takmičenjima iz istorije.U  budućnosti planira  da bude arheolog.
 Trenirao  je rukomet, pa se potom prebacio na odbojku koju i danas trenira. Preko leta igra odbojku na pesku. Ima položen kurs  za odbojkaškog sudiju i aktivni je član Sudijske organizacije  Valjeva.
Urednik je na sajtu ,,srbijasport.net", gde  prati  odbojkaške i košarkaške novosti. Od septembra 2014. administrator je  Kolubarsko-mačvanske lige  u odbojci. Jula  2015. počeo je da piše za Besplatan Sport, gde obaveštava javnost o svim  reprezentativnim  aktivnostima  naših odbojkasa i odbojkašica, kao i o našim igračima koju igraju u Srbiji i inostranstvu.
 


šVise >>>

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori