Back BesplatanSport.com

Počinje najveći regionalni ATP turnir

Pet srpskih tenisera u borbi za nastup na 26. Konzum Croatia Openu Umag, prestižnom turniru iz ATP serije
Počinje najveći regionalni ATP turnir

Beograd, 13.07.2015.  - U Umagu se od 17. do 26. jula održava 26. Konzum Croatia Open Umag, teniski turnir iz serije 250 koji već godinama beleži rast popularnosti kako kod takmičara, tako i kod svetske teniske publike. Ove godine je čak pet srpskih tenisera prijavljeno za kvalifikacije putem kojih će tražiti mesto na glavnom delu turnira.

Umaški turnir karakterističan je iz više razloga. Ovaj ATP turnir održava se u Umagu, popularnom letnjem turističkom odredištu, na još privlačnijem poluostrvu. Takođe, umaški turnir kalendarski je pozicioniran nakon Vimbldona, odnosno na početku sezone odmora vrhunskih igrača. Zbog svega toga, umaški turnir je jedan od omiljenih teniskih turnira za igrače jer objedinjuje vrhunski tenis i mogućnost sakupljanja preko potrebnih ATP bodova, dok sa druge strane predstavlja njihov svojevrsni godišnji odmor, obzirom da nije retkost da igrači nakon završetka svog učešća na turniru ostaju u Umagu još neko vreme.

Na Konzum Croatia Openu Umag učestvovaće brojni srpski teniseri poput izvanrednog Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đere, a očekuje se i učešće Slobodana Jevtića i Đorđa Đokovića koji će kroz kvalifikacije pokušati da izbori učešće u glavnom delu turnira. Stariji brat mlade uzdanice Đorđa Đokovića, Novak Đoković, uspon svoje karijere počeo je upravo u Umagu na kojem je odigrao svoj prvi meč na ATP turniru, pa je moguće da upravo Umag lansira i mlađeg Đokovića među svetsku tenisku elitu.

Ovaj turnir godinama je bio odredište za sve hrvatske tenisere, od Ivaniševića, preko Ljubičića, pa do Čilića. Karlos Moja, nekadašnji „broj jedan“, koji je u svom vrhuncu karijere bio redovan gost ovog turnira, utro je put brojnim španskim igračima koji su svake godine u sve većem broju potvrđivali učešće na ovom turniru. Međutim, lepota ovog turnira i fantastičan ugođaj nisu ostali neprimećeni ni kod drugih ATP igrača. Na ovom turniru učestvovali su broljni vrhunski igrači današnjice, poput Novaka Đokovića, Stena Vavrinke, Davida Ferea i mnogih drugih. Tako će i ove godine na umaškom turniru učestvovati vrhunski igrači, pa ljubitelje tenisa očekuju uzbudljivi teniski mečevi gde će u glavnim ulogama biti Fabio Fonjini, Marsel Granjoles, Filip Kolšrajber, Gael Monfis, mlada nada hrvatskog tenisa Borna Ćorić, Andreas Sepi, Jiri Veseli i poslovično nepredvidivi Rus Mihail Južni.

Osim vrhunskog tenisa posetioce turnira očekuje i bogat zabavni program u kojem će nastupati Bob Sinclar, Željko Joksimović, S.A.R.S. i mnogi drugi svetski i regionalni izvođači.

Takođe, na samoj obali mora, u Katoro Resort-u nalazi se „Umag Tennis Academy“, jedan od najmodernijih evropskih teniskih centara.  U ovoj teniskoj akademiji moguće je igrati tenis na 26 terena: 25 zemljanih i jedan veštačkoj travi. Osam terena je osvetljeno, a dva su natkrivena, osiguravajući korišćenje tokom cele godine, bez obzira na vremenske prilike ili doba dana. U Akademiji su zaposleni iskusni licencirani treneri, koji govore strane jezike i koji će se pobrinuti da sve generacije i svi profili igrača, od dece do odraslih, nauče sve o tenisu, ili usavrše svoje znanje kroz programe različitih intenziteta.

Posted: 13 jul 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori