Back BesplatanSport.com

Ko će biti "svesrpski" šampion?

Narednog vikenda u Tesliću održaće se prvi Svesrpski kup u rukometu u kojem će se za trofej boriti dva najbolja kluba iz Republike Srpske banjalučki Borac m:tel i Derventa, te dva najuspešnija iz Srbije - Vojvodina i Radnički.
Ko će biti "svesrpski" šampion?

Predsednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Milićević je u izjavi banjalučkim medijima istakao da će se ovaj turnir održavati svake godine s ciljem afirmacije rukometa i RS.
"Planirano je da se manifestacija održi u banjalučkoj dvorani 'Borik', ali pošto je tamo u toku turnir u malom fudbalu, odlučili smo se za Teslić. Već dugi niz godina uspešno sarađujemo sa Rukometnim savezom Srbije i nadamo se da će ta saradnja naredne godine biti na još višem nivou", rekao je Milićević.
"Poslali smo dosta pozivnica i verujem da će dvorana 'Radolinka' biti ispunjena do poslednjeg mesta. Ovo je prvi put da ćemo dobiti svesrpskog šampiona u bilo kojem sportu, što je, svakako, događaj koji zaslužuje posebnu pažnju", dodao je Milićević.

Nebojša Golić, vršilac dužnosti direktora Borca, rekao je da će crveno-plavi u Tesliću nastupiti u kombinovanom sastavu.

"Pružićemo šansu mladim igračima da vidimo da li možemo da računamo na njih u narednom periodu. Derventu poznajemo veoma dobro, to je kvalitetna ekipa, koju predvodi iskusni trener Zoran Dokić. Sve to govori da polufinalnoj utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno", istakao je Golić.

Trener Dervente Zoran Dokić naglasio je da samo učešće na ovakvom turniru njegovom timu predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

"Nama je ovo sjajna prilika da steknemo iskustvo i nešto naučimo od rivala koji se takmiče u SEHA ligi. Nemamo rezultatski imperativ, želja nam je da se dobro provedemo i mislim da je ovaj turnir odlična stvar za kraj kalendarske godine", rekao je Dokić.

RASPORED

Subota, 27. decembar

Svečano otvaranje (17.15 h)
Borac m:tel - Derventa (polufinale, 18 h)
Radnički - Vojvodina (polufinale, 20 h)

Nedjelja, 28. decembar

Meč za treće mesto (16 h)
Finale (18 h)
Izvor: www.banjalukalive.com

Posted: 26 decembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori