Tribina žene i sport

Fakultet za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" iz Beograda, 22. decembra 2014. godine u amfiteatru fakulteta, organizuje okrugli  sto na temu "Žene i sport", kao uvod u međunarodnu naučnu konferenciju, na istu temu, zakazanu za 08. mart naredne godine.
Tribina žene i sport

Organizaciju ovog naučno-stručnog skupa podržali su i pomogli Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Sport je danas jedna od društvenih oblasti sa najvećom i najmanje prikrivanom diskriminacijom žena. Žene treneri, sudije, sportski lekari, sportski funkcioneri, prava su retkost u srpskom sportu, pa su samim tim mnogo manja i ulaganja u razvoj ženskog sporta, manje su zastupljene u medijima, manje su plaćene, jednostavno, nisu ravnopravne sa muškarcima, a donose nam jednako vredne rezultate i radosti. Sve izneto govori o mnoštvu prepreka koje žene u sportu treba da prevaziđu kako bi postigle vrhunski rezultat.

Ostaje konstatacija da damama pripadaju jednaka prava kao muškarcima, a da bi ih i uživale neophodna je šira društvena podrška, pa Vas iz tih razloga pozivamo da se aktivnije uključite u prevazilaženje iznetih problema i uzmete učešće u radu okruglog stola. Dajte svoj puni doprinos u kreiranju i definisanju zaključaka koji će biti upućeni javnosti, kako bi, makar i delimično, uticali na budući bolji tretman žena u srpskom sportu.

Za sve dodatne informacije:
Bojana Ostojić - PR Fakulteta za sport
Đorđa Stanojevića 14/III - Novi Beograd
Kontakt telefoni: 011/ 404 40 50, 069/337-0334
E pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Loading...


Posted: 18 decembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori