Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Voda
  • Otvaranje u četvrtak, finala u nedelju - počinje "Evropsko prvenstvo u veslanju Beograd 2014"

Otvaranje u četvrtak, finala u nedelju - počinje "Evropsko prvenstvo u veslanju Beograd 2014"

Evropsko prvenstvo za seniore u veslanju na Adi Ciganliji u Beogradu počinje u četvrtak 29. maja svečanim otvaranjem u 18,30. – Kvalifikacije u petak, polufinala u subotu, finala u nedelju    
Otvaranje u četvrtak, finala u nedelju - počinje "Evropsko prvenstvo u veslanju Beograd 2014"Evropsko prvenstvo za seniore u veslanju održaće se od 29. maja do 1. juna na Adi Ciganliji u Beogradu. Učestvovaće 36 zemlje sa oko 800 takmičara po čemu će šampionat u našoj zemlji biti najbrojniji u istoriji ovog takmičenja. Srbiju će predstavljati šest posada. U dvojcima bez kormilara veslaće Dušan Bogićević, Veselin savić odnosno Iva Obradović, Ivana Filipović. U skifu će nastupiti Miloš Vasić, u dubvl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipoivć, u četvercu bez kormilara Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar i Martin Mačković a u skifu za lake veslače Miloš Stanojević.

Šampionat Starog kontinenta biće svečano otvoren u četvrtak, 29. maja 2014, u 18,30 časova. Istog dana biće održan žreb kvalifikacionih grupa. Kvalifikacije su na programu 30. maja od 9 časova, a istog dana od 15,30 časova biće održani repesaži u disciplinama u kojima je prijavljeno više od 12 posada. U subotu, 31. maja program, takođe, počinje u 9 časova polufinalima za plasman od 13. mesta. Ovog dana održaće se i repesaži u disciplinama u kojima je prijavljeno do 12 posada, polufinala i finala C i D.

Poslednjeg dana šampionata u nedelju, 1. juna, u 8,40 počinju B finala za plasman od sedmog do 12. mesta. Finala za evropske medalje startuju u 10,30 časova a završavaju se u 14,30 časova finalnom trkom muških osmeraca.

U prilogu ispod teksta možete naći raspored takmičenja, kao i informacije o učesnicima i posadama.

Posted: 28 maj 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori