Back BesplatanSport.com

Odgođeno Evropsko Prvenstvo do daljnjeg

Banjaluka 20.05.2014. – U skladu sa proglašenom Vanrednom situacijom zbog poplava u Republici Srpskoj, Evropsko prvenstvo u raftingu, kojem je trebala biti domaćin Banjaluka u perodu od 21. do 25 maja ove godine, je odgođeno do daljnjeg.
Odgođeno Evropsko Prvenstvo do daljnjeg


Rafting klub „Kanjon“, je sve svoje raspoložive kapcitete  angažovao na zadacima spašavanja ljudskih života, i dostave hrane i lijekova porodicama ugroženim poplavom.

“Po našoj procjeni, stanje je sada dobro. Ljudi već mogu prići svojim kućama, ostalo je još kritično u naselju Pijeskovi. Izvukli smo sve ljude koji su bili ugroženi, dopremili smo hranu… Najbitnije je bilo izvući djecu i bolesnike i u tome smo uspjeli. Proteklih dana bilo je veoma teško. Jednom rječju katastrofa! Ovakva prirodna nepogoda, nije zadesila ni ovu državu ni mnoge druge u okruženju. Mislim da treba odati veliko priznanje lokalnom stanovništvu, građanima Doboja, koji su izdržali sve nedaće. Treba odati prizanje i pojedincima, koji su, uprkos bujici, hrabro ulazili u čamce i pomagali” rekao je predsjednik Rafting kluba “Kanjon”, Aleksandar Pastir, na kraju operacije spašavanja u Doboju.

I pored činjenice da je spašavanje izvedeno u najtežim mogućim uslovima, gdje je dubina vode prelazila čak i 4 metra, sve operacije su protekle bezbjedno i bez većih poteškoća. Posljedice poplava u gradu Doboju su katastrofalne. Sada su na potezu službe koje će sanirati stanje na terenu.  To neće biti nimalo lak posao.
Nakon uspješno izvedene operacije spašavanja u Doboju, posade banjalučkog Rafting kluba “Kanjon”, uputile su se u Šamac. I narednih dana spašavaće ljude i dopremati hranu porodicama ugroženim u poplavama u Republici Srpskoj.

S poštovanjem!

Ljubinko Spasojević
PR ERC Banjaluka Vrbas 2014Posted: 20 maj 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori