Back BesplatanSport.com

Volonteri prošli obuku u kampu u Krupi na Vrbasu

                           Banjaluka 11.05.2014. - Tokom obuke volonteri su u kampu, u Krupi na Vrbasu, savladali osnove pružanja prve pomoći, gašenja požara i upotrebe protivpožarnih aparata, spašavanje i samospašavanje, rafting obuku kao i obuku snalaženja u prirodi.
Volonteri prošli obuku u kampu u Krupi na Vrbasu


"Tokom samog prvenstva na većini ovih poslova biće angažovane stručne službe, ali je veoma dobro da i volonteri znaju osnovne stvari iz oblasti pružanja prve pomoći, protivpožarne obuke ili o zakonskim propisima kada su u pitanju nadležnosti redarske službe, agencije za fizičko-tehničku zaštitu i pripadnika MUP-a. Logistika i redarska služba su operativno možda i dva najbitnija sektora u organizaciji Prvenstva, a veći dio naučenog danas, volonterima će biti od značaja i u svakodnevnom životu", rekao je Igor Gajić, predsjednik Komisije za bezbjednost i logistiku ERC "Banjaluka Vrbas 2014"

"Upoznao sam volontere i nadležne službe sa zakonskim propisima kao i nadležnostima pripradnika MUP-a, agencije za fizičko-tehničko obezbjeđenje i redarske službe  tokom Prvenstva. Volonteri su pokazali zaista veliko interesovanje i ja veoma zadovoljan činjenicom koliko su oni ozbiljno shvatili obuku kao i svoje obaveze tokom samog Prvenstva." kaže Viktor Latinović, komandir Policijske stanice Lauš.

"Obavili smo obuku rada sa protivpožarnim apratima. To je jedan dio portivpožarne obuke čije poznavanje će volonterima veoma dobro doći. Ne samo tokom Prvenstva nego i u životu, uopšte", rekao je Ostoja Vuković, iz Vatrogasne brigade Banjaluka.

Veoma je bitno da se velika međunarodna takmičenja, poput Evropskog prvenstva u raftingu, iskoriste za turističku promociju grada Banjaluke, ali i Republike Srpske u cjelini. "Volonteri koji će raditi u sektoru Turistička promocija pokazali su zaista veliko interesovanje za aktivnostima predviđenim u narednom periodu i moram priznati, da sam iskreno ugodno iznenađena, jer su se kao proizvod obuke izrodile i neke konkretne ideje, koje ćemo do kraja Prvenstva sigurno realizovati", rekla je Branka Mihajlović, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

    

"Banjaluka i kanjon Tijesno već su odavno prepoznati kao nemjerljiv turistički potencijal i dragulj u regionu, ali i ovo Prvnestvo treba iskoristiti da se sve ono čime raspolažemo dodatno ispromoviše.

U gradskoj turističkoj organizaciji svjesni smo toga i daćemo sve od sebe da svoj dio posla na promociji grada Banjaluke kao turističke destinacije obavimo najbolje što možemo", kaže samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, Slađana Golić.

Jedna od volonterki, polaznica obuke u sektoru Turistička promocija je i Jelena Kelečević, studentica Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.  "Za volontiranje sam se prijavila kako bi stekla nova iskustva koja će mi sigurno dobro doći u životu. Nisam se pokajala. Obuku vode zaista stručni ljudi i već danas sam puno naučila. Za volontiranje na prvenstvu sam se odlučila i kako bi upoznala neke druge kulture i druge nacije i mislim da ću naučiti mnogo toga mimo onoga što studiram"

Do početka prvenstva ostalo je deset dana, i obuka volontera je jenda od najvažnijih karika u organizacionom smislu, kaže direktor Prvnestva i predsjednik rafting kluba Kanjon, Aleksandar Pastir.

"Preko 100 volontera prošlo je razne vidove obuke koju su održali naši predsjednici Komisija i stručne službe koje smo angažovali kako bi na najbolji mogući način spremno dočekali predstojeće Prvenstvo. Veoma je važno da sve dobro funkcioniše u logistici, da osiguramo najveći mogući stepen bezbjednosti takmičara i gledalaca. Već znamo da će i veliki broj turista, posebno iz Slovenije doći u Banjaluku. Prilika je to da se i u turističkoj promociji dokažemo. Učinićemo sve da budemo dobri domaćini. Što se tiče organizacionog dijela, sve teče po planu i za sada nemamo većih poteškoća." dodaje Pastir. 

Na kraju obuke sa svim volonterima zaključeni su Volonterski ugovori kojima su definisani njihova prava i obaveze.

Posted: 12 maj 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori