Back BesplatanSport.com

Prvenstvo Srbije na otvorenim vodama

U organizaciji odbora za daljinsko i maratonsko plivanje pri Plivačkom savezu Srbije i plivačkog kluba „Bečej“, 16. i 17. jula održano je Otvoreno prvenstvo Srbije na otvorenim vodama.
Prvenstvo Srbije na otvorenim vodama

Na takmičenju u Bačkom Gradištu učestvovali su plivači iz 8 klubova iz Srbije, PK 11. April,  PK Partizan, PK Swim star Bečej, PK Vojvodina, PK Novi Sad, PK Polet, PK Crnica, PK Šabački delfini, a na Staroj Tisi nastupili su plivači i iz Makedonije, Slovenije i Švajcarske.
Održane su trke u dužini od 5 i 10 km.
Prvog dana, u trci na 5 km,trijumfovala je Slovenka,  Nika Kozamernik.
Jelena Ječanski, plivačica PK Swim star i najmlađa takmičarka, postala je prvak Srbije sa vremenom 1 sat, 7 minuta i 1,07 sekundi, ispred Mine Mastilović (PK 11.April) i Lune Denić (PK Partizan). Jelena je na cilj došla odmah posle trinaest godina starije Slovenke.
U muškoj konkurenciji do mosta na Staroj Tisi prvi je stigao Martin Holh, takmičar iz Švajcarske  koji je deonicu od 5 km otplivao za 1 sat i 2,09 sekundi.
Igor Mijatović (PK Partizan) stigao je drugi i tako osvojio titulu državnog prvaka, sa vremenom 1 sat, 1minut i 12,03sekunde. Do bronze je stigao Evgenij Pop Acev iz Makedonije.
Najmlađi učesnici ovogodišnjeg takmičenja bili su jedanaestogodišnji Bence Balzam i Momir Slavnić , mladi  plivači PK Swim star koji su zauzeli 6. i 7. mesto u kategoriji srpskih plivača, odnosno 10. i 11. u kategoriji OPEN.

Na dvostruko dužoj deonici (10 km), koja predstavlja olimpijsku disciplinu, startovalo je 7 takmičara  u muškoj i 2 u ženskoj konkurenciji.
U muškoj konkurenciji videla se dominacija makedonskih takmičata. Zlato je pripalo Evgeniji Pop Ačevi, srebro Dејаnu Мladenovskom, a bronza Аleksandru Ilijevskom.
Šampion Srbije postao je Božidar Race (PK Partizan), na drugom mestu je Bečejac Sebastijan Sabo, a trećeplasirani je Miloš Božinović (PK Crnica).
U ženskoj konkurenciji, šampionka je postala Luna Denić plivačica PK Partizan, a Bojana Dedić iz PK Polet na cilj je stigla kao druga.
Ovi mladi ljudi vraćaju nadu srpskom maratonskom plivanju, a novi izazovi ih čekaju već sledećeg vikenda, kada se održava takmičenje u Herceg Novom, gde će se plivati deonica duga 3 km, zatim sledi trka duga 19km,  u Savi, kod Šapca 5. avgusta, koja je deo Svedskog kupa na otvorenim vodama.                                                                                 

T. Stanković

Posted: 18 jul 2012
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori