Back BesplatanSport.com

Evropsko prvenstvo u vaterpolu

Dugo očekivani spektakl u  Beogradu je konačno počeo. Počelo je  istorijsko  prvenstvo Evrope u vaterpolu, koje se održava u Kombank Areni.
Evropsko prvenstvo u vaterpolu

 Po mnogo čemu će ovo prvenstvu biti upamćeno, pre svega se tu misli na broj učesnika koji  će igrati u Beogradu,  čak 28 ( 16 muških i 12 ženskih ekipa). Čast da prvu utakmicu na šampionatu odigraju pripala je vaterpolistima Španije i Slovačke. U  jednom jako ne zanimljivom meču, Španija je odnela sigurnu pobedu rezultatom 13:4. Od starta  meča Španija je nametnula svoj ritam i pokazala svu snagu koju su na svojoj koži osteli momci iz Slovačke. Već na poluvremenu  Španci su imali  ogromnu prednost od 10:2, pa je već tada pobednik ovog meča bio odlučen. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Molina sa četri gola, dok se u redovima Alovačke istakao Martin Famera sa dva uspešna šuta. Posle vaterpolista, čast da  zaplivaju  u  bazenu pripala je  damama. Na programu su bile tri utakmice, u kojima su favoriti zabeležili ubedljive pobede. Najpre su dame iz Grčke apsolutno razbile reprezentaciju Portugalije, jer ne postoji reč koja bi mogla opisati  i dočarati njihovu dominaciju u ovom meču. Na kraju, ubedljivih 27:3 u korist Grčke. Većina igračica kod Grkinja su se upisale u strelce, a čak pet puta se upisala u listu strelaca Asimaki Alexandra.  U istom ritmu je nastavila i ženska ekipa Rusije, koja spada u sam krem svetskog vaterpola. Ruskinje su pobedile Tursku, rezultatom  29:0. Sve igračice pobedničkog tima izuzev golmana su se upisale u strelce, a kao najbolja igračica izdvojila se Simanovich Anastasia. Poslednju žensku utakmicu dana su odigrale ekipe Holandije i Mađarske, i toj utakmici je favorit opravdao svoju ulogu i sasvim zasluženo je trijumfovao. Holandija je ovom pobedoom od 14:10 , dokazala da će se i na ovom šampionatu boriti za visok plasman.  Ipak sve utakmice ostale su u senci velikog derbija koji se igra u nedelju od 20:30, a u kome će se sastati veliki rivali reprezentacije Hrvatske  i Srbije.
 
 European Water Polo Championships Belgrade 2016
 
 
 
UROŠ SELENIĆ

Posted: 10 januar 2016
Pin It
Uroš Selenić

Uroš Selenić

Uroš Selenić,trenutno  srednjoškolac rođen 1997.u Valjevu.Voli istoriju i učestvovao na takmičenjima iz istorije.U  budućnosti planira  da bude arheolog.
 Trenirao  je rukomet, pa se potom prebacio na odbojku koju i danas trenira. Preko leta igra odbojku na pesku. Ima položen kurs  za odbojkaškog sudiju i aktivni je član Sudijske organizacije  Valjeva.
Urednik je na sajtu ,,srbijasport.net", gde  prati  odbojkaške i košarkaške novosti. Od septembra 2014. administrator je  Kolubarsko-mačvanske lige  u odbojci. Jula  2015. počeo je da piše za Besplatan Sport, gde obaveštava javnost o svim  reprezentativnim  aktivnostima  naših odbojkasa i odbojkašica, kao i o našim igračima koju igraju u Srbiji i inostranstvu.
 


šVise >>>

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori