Back BesplatanSport.com

Do polufinala pobedom u repesažu

Srpski četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić plasirao se u polufinale Svetskog prvenstva za juniore u Rio de Žaneiru pošto je trijumfovao u svojoj grupi repesaža. – Bitka za finale u subotu od 15,36 časova po našem vremenu
Do polufinala pobedom u repesažu

SVETSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE (RIO DE ŽANEIRO, BRAZIL, 5-9. AVGUST 2015)

Srpski četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić plasirao se u polufinale Svetskog prvenstva za juniore u Rio de Žaneiru. Naš čamac je bio ubedljiv u drugoj grupi repesaža. Trijumfovao je s vremenom 6:28,42 i tako, sa drugoplasiranom Danskom (6:30,11) i trećeplasiranom Bugarskom (6:31,36), došao do najboljih 12 posada u Brazilu. Osvajači bronze na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore u češkim Račicama od početka trke su pokazali da ništa neće prepustiti slučaju. Izbili su na čelo, ne dozvolivši nijednog trenutka, da im bilo ko na stazi ugrozi prvu poziciju. Četvrto mesto priplao je Kanadi (6:32,54), a peto Argentini (6:47,34) koje će vesalti u C finalu.
Iz prve grupe repesaža među 12 najboljih plasirali su se Španija (6:27,55), Austrija (6:30,45) i Australija (6:37,56), dok će se Kina (6:39,87) i Portoriko (6:58,77) boriti za plasman od 13. do 16. mesta. U polufinale, koje je na programu u subotu od 15,36 č po našem vremenu, direktno iz kvalifikacija plasirale su se Grčka, Velika Britanija, Nemačka, SAD, Rumunija i Švajcarska. Naši će u petak imati slobodan dan koji će trener ovog čamca Aleksandar Smiljanić pokušati da iskoristi na najbolji način da spremi svoje momke za subotnje polufinale, u koje će ući sa trećim najboljim vremenom od svih čamaca u ovoj disciplini. Naime, naši su u kvalifikacijama postigli odličan rezultat 6:19,49 ali im to nije bilo dovoljno da se direktno plasiraju u polufinale jer su bolji od njih bili Grci i Britanci.


Autor:
Pres služba Veslačkog saveza Srbije

Posted: 07 avgust 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori