Back BesplatanSport.com

UMALO BOŽE PRAVDE I U INDONEZIJI

Piloti srpskog nacionalnog tima u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje u Srbiju su doneli srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Na svetskom prvenstvu koje se protekle nedelje održalo u Indoneziji, paraglajderisti Srbije bili su bolji od 28 letačkih nacija.
UMALO BOŽE PRAVDE I U INDONEZIJI

 Jedina ekipa koja je imala manje negativnih poena od Srbije bio je nacionalni tim Tajlanda koji je trijumfovao ispred našeg tima. Srpskim pilotima u leđa su gledali domaći paraglajderisti indonežanskog tima koji su ostali daleko iza naših pilota.
Najbolje plasirani pilot srpskog tima bio je Dragan Popov, osvojivši 13. poziciju u konkurenciji od 121 pilota. Novi šampion sveta u paraglajdingu postao je domaći takmičar Dede Supratman (Dede Supratman), dok su drugo i treće mesto osvojili Matijaž Sluga iz Slovenije i Tomaš Lednik iz Češke.
U konkurenciji dama, naša Tamara Kostić osvojila je osmu poziciju. Najbolji ženski pilot paraglajdera u disciplini precizno sletanje postala je Nunapat Pučong (Nunnapat Phuchong) sa Tajlanda, dok su srebrnu i bronzanu medalju osvojile Hju Jong Čo (Hye joung cho) iz Koreje i Jolanta Romanenko (Jolanta Romanenko) iz Litvanije.

U izuzetno teškim vremenskim uslovima, koji nisu odgovarali većini pilota iz Evrope, naša ekipa uspela je da postane najbolje plasirani tim sa starog kontinenta.
-    Ovo je odličan uspeh za ekipnu konkurenciju. Iako u pojedinačnoj konkurenciji nismo ostvarili planirane rezultate, dokazali smo da ekipno važimo za pravu velesilu u svetu paraglajdinga. Drago mi je što smo iza sebe ostavili reprezentacije Češke i Slovenije, koje su u svetu paraglajdinga isto što i Brazilci i Nemci u fudbalu. – Izjavio je Slobodan Maletić, reprezentativac i selektor nacionalnog tima.
Vazduhoplovni savez Srbije uložio je mnogo truda da se na tako daleki put i važno takmičenje, pošalje naš nacionalni tim. U svemu tome veliku podršku imao je od strane Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.
Ovim povodom, Vazduhoplovni savez Srbije organizovaće konferenciju za medije u svojim prostorijama u sredu 26. avgusta sa početkom u 12 časova.  Molimo sve zainteresovane predstavnike medija da svoje prisustvo potvrde na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autor:
Dušan Arsević

Posted: 25 avgust 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori