Back BesplatanSport.com

SRBIJA U NAPADU NA DžINGIS KANA

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu otputovala je u Ulanbator (Mongolija), gde se od 27. jula do 03. avgusta održava svetski šampionatu u disciplinama F1A, F1B i F1C. Naši modelari takmičiće se u klasam F1A i F1B odnosno sa slobodno letećim modelima.
SRBIJA U NAPADU NA DžINGIS KANA

    Učešće je najavilo 37 reprezentacija iz celog sveta, sa više od 250 učesnika. Veliku podršku našim reprezentativcima pružio je matični Vazduhoplovni savez Srbije, kao i Ministarstvo omladine i sporta i Sportski Savez Srbije.    

    Naši vazduhoplovni modelari su ponos Vazduhoplovnog saveza Srbije. Retka su takmičenja sa kojih su se vraćali bez medalja na grudima, a to očekujemo i ovog puta. Rukovodstvo VSS-a je sigurno da su energija i trud uloženi upravo u naše modelare, jedna od naših najsigurnijih investicija u budućnost.  – Izjavio je Labud Bulatović, predsednik vss, nakon ispraćaja naših takmičara u Mongoliju.    Da Srbija ne treba da ima skromna očekivanja sa ovog takmičenja, govori informacija da je reprezentativac Svetozar Gostojić 2012. godine u Italiji, postao Evropski šampion u kategoriji F1B. Očevim stopama krenuo i Bojan Gostojić, koji zajedno sa ocem i Radojem Blagojevićem predstavlja Srbiju u obe discipline. Oni su prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojili bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji klase F1B. Pored njih Slavko Savić i Miloš Borđoški povećaće šanse za uspeh našeg tima u disciplini F1A.

Autor:
Dušan Arsević

Posted: 29 jul 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori