Back BesplatanSport.com

Revija velikih balona - Beogradski manifest

Da li ste znali da Srbija ima samo jedan registrovani balon? Prvi balon u Srbiji poleteo je 1909. godine. To je bila druga zemlja u Evropi koja je imala svoju vazduhoplovnu jedinicu. Srbija je tada imala dva, a sada nažalost ima samo jedan Taj balon biće predstavnik naše takmičerske ekipe u okviru revije velikih letećih balona na “Beogradskom manifestu”!
Revija velikih balona -  Beogradski manifest

Foto: 24.sata.rs

Beogradski manifest”, prvi veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija otvoriće kapije Kalemegdana između 22-24. maja. Praznik najpoznatijih srpskih festivala u organizaciji udruženja “Beogradski manifest” i JP “Beogradska tvrđava”, tokom tri dana biće smešten u Gornjem i Donjem gradu Beogradske tvrđave. Preko 15 festivalskih celina predstaviće najlepše od srpske kuhinje, turizma, filmske umetnosti, muzike, plesa, prirode i kreativnih ideja.

Nosilac zone “LETI, LETI”  festivala “Beogradski manifest” biće revija toplovazdušnih balona 15 ekipa iz Evrope. Vazduhoplovni savez Beograda prepoznao je značaj “Beogradskog manifesta” u cilju afirmacije vazduhoplovnih sportova i svoju tradicionalnu manifestaciju “Trofej Beograda” podredio ovom dogadjaju.

Tokom prepodnevnih časova sva tri dana trajanja festivala, posetioci će moći da prate takmičenje ekipa u preciznom letenju i uživaju u igri balona nad Beogradom. Takođe, imaće priliku da osmatraju balone iz blizine tokom aktivnosti vezanog leta, koji simulira podizanje balona i njegovo spuštanje na tlo. „Night glow“ je večernja atrakcija, koja će nam pružiti nezaboravnu sliku balona koji svetle u noći.

Izvor: www.beogradskimanifest.rs

Posted: 20 maj 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori