Back BesplatanSport.com

SRPSKA TROBOJKA VIJORILA SE U ALBANIJI

Paraglajderisti Srbije Milica Marinković iz Beograda, Goran Đurković i Tamara Kostić iz Vršca, osvojili su zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na takmičenju u preciznom sletanju, koje se tokom prošle nedelje (05-10. maja) održalo u Valoni, Albanija. Takmičenje „Albanija open 2015“ koje je okupilo 67 takmičara iz Albanije, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Češke, Rumunije, Austrije, Slovenije i Srbije, veoma uspešno organizovao je vazduhoplvni savez Albanije.       
SRPSKA TROBOJKA VIJORILA SE U ALBANIJI

Nakon više od sedam izuzetno napetih takmičarskih serija, Đurkoviću je za samo šest negativnih poena izmaklo pobedničko postolje, koje je osvojio Matijaž sluga iz Slovenije. Za to vreme Milica je veoma ubedljivo uspela da pobedi u ženskoj konkurenciji, ostvarivši prednost od 117 poena nad drugoplasiranom, dok je Tamara veoma sigurnim doskocima, jednu seriju pre kraja, obezbedila bronzano odličje.-    Izuzetno mi je drago što ovde mogu videti takmičare iz Srbije, jer sa njihovim vazduhoplovnim savezom imamo odličnu saradnju. Moramo dokazati da je sport iznad politike i da su svi takmičari iz Srbije ovde uvek dobrodošli - Izjavio je Alket Islami, direktor takmičenja.

-    Ova medalja mi zaista mnogo znači, jer mi je omogućila da sa ponosom raširim zastavu svoje zemlje, upravo na ovom mestu – izjavio je Goran Đurković, reprezentativac Srbije u paraglajdingu.

Pored takmičara koji su osvojili medalje i preostali piloti iz Srbije su imali dobre rezultate. Tako je Ivan Pavlov osvojio 7. mesto, Dragan Popov 10. i Dejan Valek 19.

 Ovo takmičenje je u Albaniji izazvalo ogromnu medijsku pažnju. Pored velikog broja svih vrsta medija, bio jeo mogućen i uživo prenos poslednjih, odlučujućih sletanja. O važnosti ovog događaja za lokalnu javnost, govori i činjenica da je i Edi Rama, premijer Albanije, prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja.

Srpski piloti paraglajdera na ovom takmičenju vec tradicionalno postižu odlične rezultate, a jedan od njih je Pavle Marinković koji je 2010. godine osvojio zlatnu medalju.

Autor:
Dušan Arsević

Posted: 13 maj 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori