Back BesplatanSport.com

DUPLA TITULA ZA GORANA ĐURKOVIĆA

Nakon osvajanja titule državnog prvaka u preciznom sletanju paraglajderom na cilj, Goran Đurković iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca postao je i prvak lige Srbije u ovoj disciplini. Najbolje plasirana ekipa bio je Klub vazduhoplovnog sporta „Košava“ iz Beograda.
DUPLA TITULA ZA GORANA ĐURKOVIĆA


U okviru lige Srbije u preciznom sletanju paraglajderom održano je ukupno šest takmičenja ove godine – u Vršcu, Požarevcu, Niškoj Banji, Sokobanji, Ćovdinu i Prijepolju. Od 19 timova koji su nastupili, pored prvoplasirane „Košave“, drugo mesto je osvojio SPK „Berkut“ iz Vršca, a treće Klub slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda. Pojedinačno, iza Gorana Đurkovića na prvoj poziciji, našli su se Ivan Pavlov iz Aero kluba „Delta“ iz Kanjiže sa osvojenim drugim mestom i Pavle Marinković iz KVS „Košava“ iz Beograda sa osvojenim trećim mestom.

„Svojim rezultatom sam prezadovoljan jer mi je to bio cilj od početka sezone, osvajanje lige i državnog prvenstva. Liga je takav sistem takmičenja koji traje cele godine i neophodno je posetiti što više takmičenja, postignuti što bolje rezultate na svakom, kako bi krajnji rezultat bio što bolji. Uprkos generalno lošoj godini po pitanju vremenske prognoze, imali smo veliku sreću da su sva predviđena takmičenja i održana. Ovde se ovogodišnja takmičenja za mene ne završavaju, jer očekuju me još dva svetska kupa u Indoneziji i Turskoj, i jedno takmičenje u Rumuniji,“ izjavio je Đurković.
Iako je sezona domaćih takmičenja za pilote paraglajdera u disciplini precizno sletanje završena, ne završavaju se njihovi nastupi na međunarodnoj sceni, gde su preostala finalna takmičenja u svetskom kupu. Ujedno, u Srbiji će se održati i poslednje kolo lige i državno prvenstvo u drugoj paraglajding disciplini prelet narednog vikenda na području planina Stolovi kraj Kraljeva.

Autor:
Svetlana Dragićević

Posted: 19 septembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori