Back BesplatanSport.com

Nema promene Ivana i dalje na vodećoj poziciji

Srpska atletičarka Ivana Španović posle trećeg mitinga Dijamantske Lige i dalje zauzima vodeću poziciju u sveukupnom poretku DL-a.
Nema promene Ivana i dalje na vodećoj poziciji


Španovićeva je večeras u Oslu osvojila peto mesto, dok je pobedu odnela svetska šampionka iz Helsinkija (IAAF WCH 2005), Amerikanka Tiana Bartoleta sa najboljim rezultatom na svetu ove godine 7.02m. Odlična je bila i bronzana iz Sopota 2013 WICH Britanka Sara Proktor sa najboljim rezultatom ove sezone 6,78m, dok je treće mesto osvojila Amerikanka Funmi Jimoh sa rezultatom 6,71m.

„Nisam se osećala baš najbolje“ izjavila je srpska atletičarka po završetku i dodala da se još uvek oseća umorno od puta u Šangaj i Judžin, kao i da su joj nedostajali saveti trenera Obradovića koji nije bio večeras sa njom u Oslu.

„U drugoj seriji sam skočila solidnih 6,67m isto koliko i Darija Klišina, međutim ovog puta ona je imala bolju seriju skokova i zaslužila poziciju ispred. Večeras su u Oslu proskakale  i ostale devojke što samo govori u prilog da je konkurencija u skoku udalj izuzetno jaka i izjednačena, i upravo to svako takmičenje čini posebno uzbudljivim i nepredvidivim. Raduje me da i dalje zauzimam vodeću poziciju u sveukupnom plasmanu. Imamo dugu sezonu i očekuje me još dosta takmičenja ove godine , a već sledeće ovog vikenda na stadionu Crvene Zvedze. U pitanju je Finale Kupa Srbije te koristim  priliku da pozovem publiku u što većem broju da uživaju u atletici i bolje upoznaju srpske šampione“ kazala je Španovićeva.

Finale Kupa Srbije izborno je takmičenje za Evropsko Ekipno prvenstvo koje se održava 21-22 Juna u Rigi.

Autor,
Daničić Biljana

Posted: 12 jun 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori