Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Vatra
  • Nacionalni rekord, pobeda, vodeći rezultat na svetu, prva pozicija u ukupnom plasmanu Dijamantske Lige – svetska, a naša Ivana Španović

Nacionalni rekord, pobeda, vodeći rezultat na svetu, prva pozicija u ukupnom plasmanu Dijamantske Lige – svetska, a naša Ivana Španović

Fantastičan nastup  Ivane Španović na mitingu Dijamantske Lige u Judžinu.Srpska atletičarka, poboljšala je svoj lični rezultat za tri centimetra i tako postavila nove granice nacionalnog rekorda koji sada iznosi 6,88m. Ovaj rezultat doneo je Španovićevoj mnogo razloga za slavlje -  ovo je najbolji rezultat na svetu ove godine, tačno toliko bilo je dovoljno za pobedu kao i prvo mesto u sveukupnom poretku Dijamantske lige.
Nacionalni rekord, pobeda, vodeći rezultat na svetu, prva pozicija u ukupnom plasmanu Dijamantske Lige – svetska, a naša Ivana Španović


Najbolje skakačice sveta potrudile su se večeras da svojim rezultatima obezbede maksimalan užitak ljubiteljima atletike.Takmičenje u Judžinu bilo je vrlo ubudljivo i neizvestno do samog kraja, a veliku ulogu u tome imala je i naša Ivana.
Srpska rekorderka je imala odličnu seriju skokova: 6.77m, 6.75m, 6.62m. U četvrtoj seriji Ivana nas je sve obradovala  novim nacionalnim rekordom 6.86m koji je u tom trenutku bio dovoljan za treće mesto. Zatim je usledio skok od 6.77m i taman kada samo pomisli da pobeda ide u ruke Darije Klišine koja je već imala zabeleženih 6.88m, Španovićeva daje sve od sebe u poslednjom pokušaju, preuzima vođstvo i pobeđuje sa novim nacionalnim rekordom i rezultatom 6,88m.

Odlična skakanja imale su sve atletičarke, čak 5 najboljih rezultata sezone, ali ni aktuelne svetske šampionke Britni Ris na otvorenom i  Eloiz Lesuer iz dvorane, ni večita rivalka naše Ivane Darija Klišina, nisu mogle večeras da stanu na put najboljoj srpskoj atletičarki.
„Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala večerašnji miting, posebno takmičenje i posebno draga pobeda. Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i eto najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji.  Čestitam svim devojkama i sa nestrpljenjem očekujem sledeći susret“ izjavila je Španovićeva.
Ivana Španović posle mitinga u Šangaju i Judžinu zauzima vodeću pozicija sa ukupno šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske Lige je očekuje u Oslu 11.juna 2014. Da istaknemo još jednom, ovo je prvi put u istoriji naše zemlje da se ime jedne srpske atletičarke nalazi na samom vrhu svetskih rang lista.

Posted: 31 maj 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori