Back BesplatanSport.com

Milica Mandić i Ana Bajić na Grand Priju tekvondoa u Mančesteru

Milica Mandić i Ana Bajić na Grand Priju tekvondoa u Mančesteru

Od 250 najboljih tekvondoista sveta, koji će se okupiti u Engleskoj, iz Srbije učestvuju Milica Mandić, olimpijska šampionka u kategoriji preko 67 kilograma, sa trenerom Draganom Jovićem, ali i Ana Bajić, bronzana na Svetskom prvenstvu u Meksiku u teškoj kategoriji, sa trenerom Darkom Kukićem. I Milica i

Ana u Mančesteru će se boriti u istoj kategoriji, preko 67 kilograma, a obe na tatami izlaze u petak.

 

Olimpijska šampionka je treći nosilac, iza Francuskinje Grafove i Ruskinje Ivanove, dok je Bajićka na 26. mestu.

 

Finale Grand Prija se organizuje prvi put ove godine što je i razlog da se takmiči 32 tekvondoista po kategoriji, najboljih na svetskoj listi (WTF), dok po kategoriji iz iste zemlje ima pravo da se bori po dvoje takmičara.

 

Ovaj turnir je G8 kategorije na kome osvojeno prvo mesto nosi 80 poena za svetsku listu, a poređenja radi evropsko prvenstvo nosi 40 poena. Prvih šestoro na svetskoj rang listi u olimpijskim kategorijama u januaru 2016 se direktno kvalifikuje za Olimpijske igre u Brazilu.

 

Koliko je bitan ovaj turnir u svetskim okvirima, govori I činjenica da učestvuje 7 od 8 osvajača zlatnih medalja sa OI u Londonu, između ostalog I naša Milica Mandić. Takođe, I da su sve karte za ovaj događaj već rasprodate.

Izvor Blic

Posted: 12 decembar 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori