Back BesplatanSport.com

Kragujevački Divlji veprovi osvojili juniorsku ligu Srbije u američkom fudbalu

Kragujevački Divlji veprovi osvojili juniorsku ligu Srbije u američkom fudbalu

U izuzetno tvrdoj utakmici, naročito u prvom poluvremenu, domaćin je na stadionu „Čika Dača” iskoristio svoje kvalitete, pre svega u vidu sjajnih seniorskih reprezentativaca Đorđa Petrovića i Nikole Simovića, ali i odlične odbrane, i na kraju savladao otpor žilavih Inđijaca.


Jedini "drajv" u kojem su Inđijci bili blizu poentiranja, dogodio se krajem prvog perioda, kada su posle izgubljene lopte Veprova gosti ušli u "crvenu zonu", ali nisu uspeli da profitiraju, jer je defanzivni bedem Kragujevčana ponovo bio na visini zadatka.


Divlji veprovi su potom uspeli da nametnu svoj ritam igre u napadu, pa su osvajali teren trčanjima Đorđa Petrovića i Nikole Simovića. Upravo je Petrović, koji je potom proglašen i za najboljeg igrača Juniorske lige, postigao prvi tačdaun, kojim je njegov tim poluvreme dočekao sa vođstvom 6:0. Već na startu drugog dela Petrović je doveo svoj tim na samo jard od protivničke end zone, odakle je Simović povisio prednost – 13:0.
 

Kragujevački Divlji veprovi osvojili juniorsku ligu Srbije u američkom fudbalu

Već u narednom posedu Kragujevčana Petrović je rešio sve dileme oko pobednika, tačdaunom trčanjem, kojem je prethodio odličan prodor Simovića.
Do kraja susreta Indiansi su pokušali da stignu bar do počasnih poena, u čemu ih je osujetio defanzivni bek Veprova Darko Erić, sa dve "presečene" lopte.
 

Finale juniorske lol.rs lige u američkom fudbalu 2013.

Kragujevac Divlji veprovi – Inđija Indijans 19:0 (0:0, 6:0, 7:0, 6:0)
Kragujevac – Stadion: Čika Dača. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata: 6:0 Đorđe Petrović trčanje 24 jarde, izblokiran PAT. 13:0 Nikola Simović trčanje 1 jard, Branislav Petrović uspešan PAT. 19:0 Đorđe Petrović trčanje 7 jardi, izblokiran PAT.

Posted: 25 novembar 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori