Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Vatra
  • Vera Nikolić: Za mene je Bekrić vanzemaljac, ali ne stvarajmo pritisak sportistima

Vera Nikolić: Za mene je Bekrić vanzemaljac, ali ne stvarajmo pritisak sportistima

Vera Nikolić: Za mene je Bekrić vanzemaljac, ali ne stvarajmo pritisak sportistima

Ona je pozvala celu naciju da vrši pritisak na sportiste, već da ih ostavi da urade najbolje što mogu i navela kako se osećala na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine, dva meseca nakon što je postavila svetski rekord kada nije izdržala pritisak i odustala.


"Meksiko pamtim po veoma ružnoj situaciji koja se dogodila. Dva meseca ranije sam istrčala svetski rekord, imala sam 20 godina i taj pritisak, to je bilo strašno. Svi su vikali, zlato, zlato!, a ja sam se uplašila šta će biti ako budem druga", rekla je Nikolićeva.


Zbog toga, njena poruka sportistima je da u datom trenutku urade najbolje što mogu.


"Strašno je to što činimo, jedan mali neuspeh i odmah je smak sveta. Ja ne gledam to tako. Gledam da mladim ljudima damo punu podršku, da im je čast što učestvuju na Olimpijskim igrama. Svaka zemlja priželjkuje medalje, a mi smo mala zemlja sa puno dobrih sportista i od njih se očekuje sve najbolje, a nekada se kockice ne poklope", dodaje ona.


Od obaranja svetskog rekorda na 800 metara (2:00,05) prošlo je 45 godina. Pre pet godina je kaže, na inicijativu supruga otišla u London, na stadion Kristal Palas, “pročitala svoju tablu” i tako obeležila 40 godina od tog velikog dogadjaja.
Prema njenim rečima, srce joj je puno, jer je srpska atletika u velikom usponu.


"Ove godine, u Moskvi kada je Emir Bekrić trčao, ja nisam želela da pričam ni sa kim u kući. Želela sam to sama da prođem. Mislim da je on jedan "svemirac" i drago mi je što je atletika u usponu. Tu su još i Amela Terzić, Ivana Španović, Srbija je bogata vrhunskim sportistima, rezultatima, i dobrim ljudima, ističe Nikolićeva.
 

Nekadašnja šampionka danas živi u Kruševcu, kaže da je jedan običan penzioner, ima petoro unučadi i ponosna je što se ostvarila kao majka i baka.
 

"U jednom trenutku moj život je bio slavan, putovanja a sada je nešto sasvim drugo, ali sam sasvim ispunjena", zaključila je jedna od najboljih sportistkinja koje je ova zemlja dala.

Izvor Blic

Posted: 20 novembar 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori