Back BesplatanSport.com

Ma, kakav Pejton Mening, kakav Brejdi, jedini NFL tim bez poraza vodi Srbin!

Ma, kakav Pejton Mening, kakav Brejdi, jedini NFL tim bez poraza vodi Srbin!
Ma, kakav Pejton Mening, kakav Brejdi, jedini NFL tim bez poraza vodi Srbin! 

Pejton Mening u suzama pri povratku u Indijanapolis, a pred prvi poraz u sezoni

Nije mu bilo svejedno kada se vratio po prvi put na stadion u Indijanapolisu. Naročito ne kada ga je domaća publika - dočekala ovacijama. Emocije su proradile, suze su bile neizostavni deo dekora, a na terenu... Na terenu je Pejtonov naslednik na mestu organizatora Indijanapolis Koltsa briljirao. Endrju Lak je, poput svog slavnog prethodnika, "bacio" tri tačdauna na ovom meču, ali je rani a veliki zaostatak skupo koštao Denver, koji je uz brojne indvidiualne greške "kad im vreme nije" propustio priliku da u završnici sa "-19" stigne do pobede: Indijanapolis je naneo prvi ovosezonski poraz Bronkosima i to sa 39:33.

Ma, kakav Pejton Mening, kakav Brejdi, jedini NFL tim bez poraza vodi Srbin!

Poraz je doživeo još jedan slavni kvoterbek: Tom Brejdi je posle šest uzastopnih pobeda nad Džetsima doživeo da ga ekipa kontroverznog trenera Reksa Rajana nadigra, mada tome zasluge idu i brojnim ispuštenim loptama koje njegovi saigrači nisu uhvatili. Među njima se našao i povratnik u tim Nju Inglanda, tajt end Rob Gronkovski, koji nije uspeo da dovoljno pomogne ekipi: Džetsi su posle produžetka pobedili sa 30:27, a Brejdi nije uspeo da "baci" nijedan tačdaun, za razliku od mladog kvoterbeka Njujorčana, Džina Smita.

Ma, kakav Pejton Mening, kakav Brejdi, jedini NFL tim bez poraza vodi Srbin! 

Kvoterbek Vašingtona Robert Grifin Treći

I, dok su brojni organizatori igre sa bolnim grimasama napuštali teren ovog vikenda, jer su povrede doživeli kvoterbek Čikaga Džej Katler u burnom meču i porazu od Vašingtona sa 45:41, kvoterbek Sent Luisa Sem Bredford u porazu od Karoline sa 30:15, ili Nik Fols, zamenik povređenog Majkla Vika iz Filadelfije koja je izgubila od Dalasa sa 3:17, jedan drugi kvoterbek nastavio je da uživa. Aleks Smit.

Ma, kakav Pejton Mening, kakav Brejdi, jedini NFL tim bez poraza vodi Srbin! 

Aleks Smit, kvoterbek Kanzas Siti Čifsa, jedinog neporaženog NFL tima

Srbin po poreklu, jer mu je pradeda početkom 20. veka doputovao i nastanio se u SAD, Smit je svojevremeno rešio da sa ocem i bratom istetovira čuveni krst sa četiri ocila u spomen na čoveka koji je i započeo tu lozu na američkom tlu. Nije baš da on sad svaki dan ističe "Ja sam Srbin", verovatno da i ne zna ni reč srpskog, ali Aleks Smit je rešio da se ne stidi svog porekla, a i da se ne stidi što je svojevremeno bio prvi pik na draftu, pa potom nazvan "velikim promašajem".

Sedam godina je proveo u San Francisku, gde je tek u poslednje vreme uspevao da zablista. Ali, kada je pred Superboul izgubio to radno mesto zbog povrede, a odmenio ga Kolin Kapernik, Aleks Smit je rešio da ode u "najnesrećniji klub" u NFL-u. Kanzas Siti Čifse.

U poslednjih deset sezona, Čifsi su samo triput uspevali da imaju više pobeda nego poraza, a iako su im loši rezultati omogućavali da rano biraju na Draftu, brojne zvezde "koledž-fudbala" nisu uspele da donesu veliku promenu. Pa opet, nakupilo se tih zvezda, stigao im je i Aleks Smit, a i dugogodišnji trener Filadelfije, Endi Rid. I, Čifsi su počeli da melju, redom. Najviše odbranom, potom sjajnim trčanjima Džamala Čarlsa, ali i Smitovim nastupima bez panike, bez mnogo rizika, ali i bez mnogo grešaka.

Poslednji u nizu pred Kanzas Sitijem pao je Hjuston, i to rezultatom 17:16. Aleks Smit je od 34 dodavanja 23 uspešno kompletirao, nije imao tačdaun, jeste jedno dodavanje u protivničke ruke, a na kraju se, zajedno sa Čarlsom koji je osvojio 86 jardi trčanjem, uz tačdaun, a 37 hvatanjem, radovao jer je trijumf obezbedila odbrana, u kojoj se Tamba Hali dvaput dokopao mladog rezervnog kvoterbeka Hjustona, Kejsa Kinuma, a njegovi saigrači Derik Džonson i Brendon Flauers po jednom pre nego što je NCAA rekorder stigao da izbaci loptu.

Srpski kvoterbek na čelu NFL karavana, ispred Pejtona Meninga, Toma Brejdija i ostalih? Zvuči čudno, ali... istina je.

NFL, 7. kolo
Arizona - Sijetl 22:34
Džeksonvil - San Dijego 6:24
Detroit - Sinsinati 24:27
Majami - Bafalo 21:23
Atlanta - Tempa Bej 31:23
Njujork Džets - Nju Ingland 30:27 (27:27)
Filadelfija - Dalas 3:17
Vašington - Čikago 45:41
Karolina - Sent Luis 30:15
Tenesi - San Francisko 17:31
Grin Bej - Klivlend 31:13
Kanzas Siti - Hjuston 17:16
Pitsburg - Baltimor 19:16
Indijanapolis - Denver 39:33
Utorak:
02:40 Njujork Džajants - Minesota
Tabele:
Američka fudbalska konferencija:
Divizija istok:
Nju Ingland 5-2, Njujork Džets 4-3, Majami 3-3, Bafalo 3-4
Sever: Sinsinati 5-2, Baltimor 3-4, Klivlend 3-4, Pitsburg 2-4
Jug: Indijanapolis 5-2, Tenesi 3-4, Hjuston 2-5, Džeksonvil 0-7
Zapad: Kanzas Siti 7-0, Denver 6-1, San Dijego 4-3, Ouklend 2-4
Nacionalna fudbalska konferencija:
Istok:
Dalas 4-3, Filadelfija 3-4, Vašington 2-4, Njujork Džajants 0-6
Sever: Grin Bej 4-2, Detroit 4-3, Čikago 4-3, Minesota 1-4
Jug: Nju Orleans 5-1, Karolina 3-3, Atlanta 2-4, Tampa Bej 0-6
Zapad: Sijetl 6-1, San Francisko 5-2, Arizona 3-4, Sent Luis 3-4

Posted: 22 oktobar 2013
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori