Back BesplatanSport.com

Amela Terzić i Marija Vučenović stigle u Beograd

Danas je na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu održana konferencija za medije u organizaciji Atletskog saveza Srbije povodom 2 medalje srpskih atletičarki na Svetskom prvenstvu za juniore u Barseloni.
Amela Terzić i Marija Vučenović stigle u Beograd

Najpre je Marija Vučenović uzela bronzu u bacanju koplja, a zatim je sinoć Amela Terzić uzela srebro na 1500m  oborivši nacionalni seniorski i juniorski rekord.

„Ovo je za mene veoma značajan uspeh. Imala sam veliku podršku cele ekipe trčala sam svoju trku, nisam imala šta da izgubim. Kada sam se pozicionirala iza Kenijke poslednjih 400 metara sam samo imala u glavi medalju. Zahvalila bih se svima što su bili uz mene, Atletskom savezu Srbije, mom treneru, porodici, prijateljima i drugovima iz reprezentacije.“ rekla je Amela.

„Oboriti 2 puta lični rekord je ogroman uspeh, a Amelin rezutat od 4:07:58 je rezultat za sam svetski vrh ne samo u juniorskoj, nego i u seniorskoj kategoriji. Amela je trčala taktički odlično trku, bez greške i forma joj je bila tempirana za ovo takmičenje. Veoma sam ponosan na nju i sada sam siguran od sledeće godine Amela može da parira svim takmičarkama i da će nastaviti da nam donosi medalje.“ Izjavio je Amelin trener Rifat Zilkić.

Marija Vučenović je uzela bronzu, bacivši koplje skoro 2 metra preko ličnog rekorda. „Prvi hitac u finalu mi je bio oko 49m, drugi prestup, na treći hitac sam izašla na sve ili ništa, dala sve od sebe i napravila dobar rezultat. Ova medalja mi mnogo znači, od sledeće godine ću se takmičiti u seniorskoj konkurenciji i nadam se da ću nastaviti u kontinuitetu da pravim dobar rezultat“, izjavila je Marija.

„Siguran sam da ovo nije njen maksimum. Mi dva meseca pre prvenstva nismo radili trening do kraja i ona nije vežbala bacanje koliko je trebalo zbog povrede leđnog mišića koji nam je zadavao probleme. Pre par godina na SP za mlađe juniorke Marija je bila četvrta, ima medalju sa EYOFa, sada i sa ovog takmičenja i to će joj mnogo značiti za seniorsku konkurenciju. Ponosan sam na nju što je bila najbolja kad je najpotrebnije i zahvalio bih se svima koji su bili uz nas.“dodao je Dragiša Đorđić, trener Vučenovićke.

Za kraj prisutnima se obratio generalni sekretar ASS Slobodan Branković koji je čestitao svim učesnicima SP na odličnom nastupu, naglasivši da od sada naši atletičari ne idu više na velika takmičenja samo da bi se domogli finala, nego od sad nakon Helsinkija i Barselone srpska reprezentacija će na svako takmičenje odlaziti sa jednim ciljem, a to su medalje. „Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, lokalnih samouprava i svih institucija, samo tako homogeno integrisani možemo proizvesti ovakav rezultat i obezbediti atletičarima uslove za obavljanje trenažnog procesa. Zahvalio bih se svima, posebno Ameli i Mariji i njihovim trenerima što su nas sve obradovali ovim medaljama.“

U toku konferencije na adresu ASS stigla je i čestitka predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića koji se zahvalio atletičarkama i njihovim trenerima i čestitao im na ovom velikom uspehu.

Posted: 16 jul 2012
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori