Back BesplatanSport.com
  • Sportske vesti
  • Vatra
  • Veliku radost srpskoj atletici priredili su Emir Berkić i Asmir Kolašinac na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju

Veliku radost srpskoj atletici priredili su Emir Berkić i Asmir Kolašinac na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju

Veliku radost srpskoj atletici priredili su Emir Berkić i Asmir Kolašinac na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju. Fantastični reprezentativci osvojili su medalje za Srbiju kao samostalnu državu prvi put posle 2006. godine kada je Olivera Jevtić u Geteborgu uzela srebro u maratonu.
Veliku radost srpskoj atletici priredili su Emir Berkić i Asmir Kolašinac na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju

Do vicešampionske titule Starog kontinenta došao je Emir Bekrić na 400 prepone rezultatom 49,49 sekundi. Sada je Bekrić za razliku od kvalifikacija i polufinala kada je trčao u osmoj stazi, startovao u šestoj. Hrabro je krenuo i tako je nastavio do kraja. Odličan je bio u finišu, posle prolaska kroz cilj uzeo je zastavu i krenuo u počasni krug.
– Cilj je bio da pobedim sebe. Prosto sam se bacio na desetu preponu i to mi je donelo medalju. Ovo je veliki dan za našu atletiku i radostan sam što sam deo toga – izjavio je Bekrić.
Ispred Emira je bio samo Britanac Vilijams sa 49,33 sekunde, dok je bronza pripala Ukrajincu Meljnikovu, koji je išao 49,69.
Asmir Kolašinac je u prvoj seriji daljinom od 20,22 došao do trećeg mesta. Pretekao ga je Turčin Atiči sa 20,24, ali je sjajni Kolašinac hicem od 20,36 uzvratio.
– Evo je medalja kao što sam i najavio. Dva puta sam bacao preko 20 metara i zaslužio sam odličje. U Londonu ću biti još spremniji – rekao je Kolašinac, vlasnik evropske bronze.
Do zlata je prema očekivanju došao David Štorl, koji je jedini bacio preko 21 metra (21,58), dok je srebro pripalo Rutgeru Smitu sa 20,55 metara.

Posted: 01 jul 2012
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori