Back BesplatanSport.com

“Sportsko-Rekreativni centar za socijalno ugrožene - Movement Factory”

U skladu sa dosadašnjim radom i željom da se usmereno fizičko vežbanje i sport svima podjednako omogući, pokrenuli smo nov projekat pod nazivom “MOVEMENT FACTORY”, gde bi bavljenje sportom učinili dostupnim onima koji to sebi ne mogu da priušte.
“Sportsko-Rekreativni centar za socijalno ugrožene - Movement Factory”

Udruženje građana “Element” osnovano 11.9.2008 je tokom jedanaest godina postojanja, pomoću portala BesplatanSport.com omogućilo dostupnost sporta velikom broju dece, ali i odraslih. Na portalu smo  promovisali preko 1000 besplatnih sportskih aktivnosti sa teritorije cele Republike Srbije, a u saradnji sa sportskim klubovima organizovali preko 500. Našim besplatnim programima se priključilo oko 5.000 korisnika.

U skladu sa dosadašnjim radom i željom da se usmereno fizičko vežbanje i sport svima podjednako omogući, pokrenuli smo nov projekat pod nazivom “MOVEMENT FACTORY”, gde bi bavljenje sportom učinili dostupnim onima koji to sebi ne mogu da priušte.

U cilju samoodrživosti projekta “SC MF” funkcionisaće po principima socijalnog preduzeća sa fokusom na profit, a u cilju ostvarivanja pozitivnih efekata na društvo i lokalnu zajednicu. To znači da će centar razvijati i komercijalne usluge poput školice sporta, škola borilačkih veština, različite vrste individualnih i grupnih fitnes treninga… Profit će biti korišćen za pokrivanje troškova onih grupa koje nemaju sredstava da plate istu ili sličnu uslugu kao i za održavanje samog centra. Za početak fokus je na osiromašenim sugrađanima, a tokom rada širiće se i na ostale socijalno ugrožene i socijalno isključene grupe. 

Važno je napomenuti da u Republici Srbiji ne postoji sportsko-rekreativni centar za navedene kategorije stanovništva i da će “SC MF” biti prvi centar fizičke kulture tog tipa kod nas, ali i šire.

Ciljevi projekta su:

1. Povećanje učesnika u sportu i fizičkim aktivnostima (sklanjanje mladih sa ulice, preventivno i korektivno)

2. Dostupnost sporta svima pod jednakim uslovima

3. Veći broj volontera u sportu  

4. Zapošljavanje mladih

5. Formiranje takmičarskih ekipa (što bolja takmičarska dostignuća)    

6. Prelazak u veći prostor.

 

Na putu ka realizaciji ove ambiciozne ideje tokom prethodne dve godine:

1. Dobili smo prostor od Gradske uprave (Gradski sekretarijat za imovinsko pravne poslove i Gradski sekretarijat za sport i omladinu). Prostor se nalazi u ulici Bulevar Oslobođenja 140 veličine je 146m2 i sastoji se iz sale za borilacke sportove, sale za funkcionalne treninge - grupne i individualne fitnes programe i učionice (misaone igre, radionice i predavanja).  

2. Potpisivanjem protokola o saradnji obezbeđen je stručni i volontereski kadar (FSFV univerziteta u Beogradu, VŠSS “Sportska akademija”)

3. Donacijom je obezbeđen deo opreme za “salu za borenje” – tatami strunjače

4. Donacijom je obezbeđena internet prezentacija i vizuelni identitetwww.MovementFactory.org (IT Akademija Beograd).

5. Donacijom je obezbeđeno snimanje prostora, predmer i predračun za radove na adaptaciji prostora (licencirani arhitekta)

 

UDRUŽENJE GRAĐANA “ELEMENT”

Marička 1, 11090 Beograd, Srbija

PIB: 105761675

Tel/fax: 064/125-41-22

Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Web: www.BesplatanSport.com

Posted: 23 januar 2020
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori