Back BesplatanSport.com

Pentjak silat stigao u Srbiju

Borilačka veština Pentjak silat zvanično počinje svoj razvoj u Srbiji.    
Pentjak silat stigao u Srbiju
Devet članova nacionalnog tima i tri člana federacije doputovalo je iz Singapura u Beograd kako bi održali besplatan petodnevni seminar na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.
 
 Primarni cilj delegacije je popularizacija ovog sporta u Srbiji kao i osnivanje Nacionalnog saveza i sportskih klubova. 
 
Pentjak silat je vrsta borilačkih veština koja uključuje udarce, bacanja kao i borbu oružjem, a deli se na takmičarski (borbe) i revijalni (kate). Ovaj sport do sada nije bio dovoljno poznat na našim prostorima, a veoma je razvijen u jugoistočnom delu Azije: Singapur, Indonezija, Malezija i Bruneji. U Evropi je na visokom nivou jedino u Holandiji.
 
Zbog tehnika koje se koriste, približan je karateu, tekvondou, kjokušin karateu, savate-u, mau tai-u. Pravila silata su relativno jednostavna, takodje i oprema. 
Majstori gore navedenih veština mogu se tzv. prekvalifikovati relativno brzo i uspešno predstavljati Srbiju na medjunarodnim takmičenjima, što pruža zavidne šanse za osvajanjem medalja.
 
Nacionalna federacija Pentjak silat-a upoznata je sa sportskim postignućima sportista Srbije te su zato i odabrali Beograd kao polaznu tačku za promociju i širenje veštine u ovom delu Evrope. 
 

 

Foto: donji red sa Desna na Levo 
 
Msc. Marko Milic; Sheik Alau'ddin Yacoob Marican; Dr. Milos Mudric; Msc. Ivan Marovic
Posted: 26 decembar 2017
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori