Back BesplatanSport.com

Kolašinac peti u Evropi, Amela na 12. mestu

Poslednjeg dana Prvenstva Evrope u Holandiji, imali smo tri finala, u kojima nažalost nismo uspeli da osvojimo neku od medalja.
Kolašinac peti u Evropi, Amela na 12. mestu

Olivera Jevtić zauzela je 28.mesto u polumaratonskoj trci. Ovog poslepodneva usledila je finalna trka na 1500m, gde nažalost Amela Terzić nije uspela da se domogne neke od medalja.

Ona je trku završila na poslednjem, odnosno 12.mestu, sa rezultatom 4:37,70, iako je u kvalifikacijama bila daleko ispred svoje konkurencije i istrčala trku za 4:09,71.

Trka je krenula dosta sporo, i sve do poslednjeg kruga Amela je bila među prvih šest takmičarki, potom je usledio finiš koji je počeo zadnjih 400m, u kom je Terzićeva izgubila korak i sa drugog mesta, poslednjih 100m, spala na 12-tu poziciju.

Prvo mesto zauzela je atletičarka iz Poljske, Angelika Cichocka sa rezulatatom 4:33, drugo mesto pripalo je atletičarki iz Holandije, Sifan  Hassan sa rezultatom 4:33,76, a bronza je otišla u ruke Ciari Mageenan iz Irske sa rezultatom 4:33,78.


 
Najbolji srpski bacač kugle, Asmir Kolašinac bio je tako blizu medalje, ali nažalost njegov najdalji hitac u četvrtoj seriji je bio prestup. On je svoje takmičenje završio na petom mestu sa 20.43 metara, koliko je bacio u poslednjoj, šestoj seriji.
 
Prvi hitac leteo je do 20.01 metar, dok je u drugoj seriji bacio 20.05 metara, nakon čega je imao tri prestupa, i poslednjih hitac od 20.43m, što je bilo dovoljno za peto mesto u Evropi.
 
Podsetimo da je on u kvalifikacijama uspeo da se domogne plasmana u finale, iako hicem od 20.14 m nije  prebacio normu koja je bila 20.30m, ali je to bilo dovoljno da se nađe među 12 najboljih bacača kugle.

Autir:
Katarina Branković

Posted: 11 jul 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori