Back BesplatanSport.com

Španovićeva osvojila Štokholm

U hladnom Štokholmu, Španovićeva je nastavila da niže uspehe za divljenje. Još jedan trijumf u Dijamantskoj Ligi doneo je Ivani  novih deset bodova, I posle četiri mitinga Španovićeva ubedljivo vodi sa ukupno 36 bodova (od max 40) ispred drugoplasirane Britni Ris (16 poena)  I trećeplasirane Kristabel Netej (15 poena). Inače ovo je Španovićevoj sedma pobeda na mitinzima Dijamantske Lige, a treća u ovoj sezoni.
Španovićeva osvojila  Štokholm

“Ovo je večeras bila najvažnija Ivanina pobeda od kada takmiči na mitinzima Dijamantske lige i to zbog tri razloga:
1)    pre svega u ekstremno lošim vremenskim uslovima ostvarila je fantastičan rezultat.
2)    u direktnom duelu sa dve aktuelne svetske prvakinje je pobedila (Tijana Bartoleta svetska prvakinja iz Pekinga 2015 I Britni Ris dvoranska prvakinja iz Portlanda 2016).
3)    na ovaj način Ivana je ostvarila ogromnu prednost što nam daje veliki kapital, i uz mudri odabir nastupa na predstojećim mitinzima , verujem da smo na odličnom putu za osvajanje “dijamanta” – istakao je trener Obradović.

Već u prvoj seriji Ivana je povela sa 6,73m, da bi u drugoj zabeležila pobedonosni skok sa sjajnih 6,90m. U  trećoj seriji Španovićeva je bila nesto slabija sa 6,52. Pored srpske rekorderke pravo na dodatna tri skoka ostvarile su Bruk Straton, Britnni Ris, I Tiana Bartoleta. U četvrtom pokušaju Ivana je imala prestup, da bi u petoj seriji skočila 6,57m. U dogovoru sa trenerom Obradovićem, Španovićeva nije skakala šestu seriju. Niko nije bio bolji u Štokholmu od naše Ivane, pa čak ni Ris koja je u poslednjem pokušaju dala sve od sebe i sa 6,88m preuzela drugo mesto. Treće mesto osvojila je Tiana Bartoleta sa 6,68m.

Rezultati Štokholm


Više detalja možete naći na internet stranici: www.stockholm.diamondleague.com


Autor:
Daničić Biljana

Posted: 17 jun 2016
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori