Back BesplatanSport.com

Terzićeva obranila titulu na Belom krosu

48.Beli kros danas je održan u dobroj organizaciji kao i svake godine do sada. Nažalost ružno vreme i jak vetar poremetili su rezultate atletičara, ali to ih nije omelo da daju svoj maksimum.
Terzićeva obranila titulu na Belom krosu

Ukupno je održano sedam trka:  vojska i policija trčala je deonicu od 1000 metara, pionirke i pioniri takođe stazu od 1000 metara , juniori su trčali 4000 metara, a juniorke 3000m, seniorke takođe 3000 metara i seniori 8000m,  na kraju održana je  trka zadovljstva u svim uzrasnim kategorijama na 1km.

Naša reprezentativka Amela Terzić (AK Novi Pazar)  je deonicu od 3000 metara istrčala sa 10 minuta i 13 sekundi i time zauzela prvo mesto, tradicionalno kao i svake godine. Odmah iza Terzićeva dotrčala je Sonja Stolić (AK Leposavić) koja je zauzela drugo mesto sa rezultatom 10:20, treće mesto pripalo je Biljani Cvijanović (AK Akademski) sa 11:08.

„Ovo je jedan od najjačih kroseva na Balkanu, čiji su šampioni osvajali evropske medalje. Spremam se za dvoranu, pa mi je ova trka dobrodošla. Nažalost padala je kiša i podloga je zbog toga bila loša, ali uprkos tome ja sam dala sve od sebe i pobedila“, rekla je Amela nakon trke.

Na 8km u seniorskoj konkurenciji prvo mesto osvojio je atletičar iz Madjarske Laszlo Gregor (AK Bekescsabai)  rezultatom 25:30. Drugo mesto pripalo je Junuzović Osmanu (AK Doboj) iz Bosne i Hercegovine koji je ovu deonicu istrčao za 25 minuta i 54 sekunde. Jasmin Ljajić (AK Novi Pazar) završio je na trećem mestu rezultatom 26:25.

Ostale rezultate sa takmičenja možete preuzeti u prilogu.

Posted: 01 februar 2015
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori