Brza Ivana, još jedan nacionalni rekord Ivane Španović - u sprintu

(1 Glas)
Atletičarka AK „Vojvodine“ Ivana Španović postala je danas vlasnica još jednog nacionalnog rekorda. Na atletskom mitingu u Novom Sadu, Španovićeva je oborila državni rekord u trci na 60m istrčavši deonicu za 7,31 sekundi. Dosadašnji rekord  bio je u vlasništvu Vukosave Đapić tačno deset godina i iznosio 7,34 sekundi.
Brza Ivana, još jedan nacionalni rekord Ivane Španović - u sprintu

 Ono što je vrlo interesanto je da su obe atletičarke rodom iz Zrenjanina. Ime Ivana Španović proteže se na listi rekorda Srbije u svim starosnim kategorijama. Apsolutna je rekorderka u skoku udalj, ali multitalentovana Ivana vlasnica je još nekoliko nacionalnih rekorda.
Ovim sjajnim rezultatom Ivana je pokazala da je neprikosnovena ne samo u skoku udalj nego i u srpskom sprintu.
„Drago mi je da je Ivana njen napredak u brzini uspela da potrvdi i na samom takmičenju. Kroz treninge se videlo da je spremna za rekord i iskreno se nadam da će se državno prvenstvo za seniore-ke ipak održi sledeće nedelje, jer će to biti još jedna idelna prilika za brze trke i poboljšanje forme“ izjavio je trener Goran Obradović.
Prvi nastup u skoku udalj ove godine Ivana Španović imaće na mitingu u Birmingemu, 21.februara.
Statistika:
Ime Ivana Španović proteže se na listi rekorda Srbije u svim starosnim kategorijama. Apsolutna je rekorderka u skoku udalj, ali multitalentovana Ivana vlasnica je još nekoliko nacionalnih rekorda.

Pionirski rekordi Srbije:
Pre deset  godina Ivana je kao pionirka u Tripoliju skočila 6.43m, što je ujedno i mlađe juniorski rekord Srbije. Pored toga kao pionirka se upisala u knjigu rekordera i u petoboju– 2.858 bodova.

Juniorski rekordi Srbije:
Na Evropskom juniorskom šampionatu u Novom Sadu (2009) skočila je juniorski rekord – 6.71m

Seniorski rekordi Srbije:
Prvi put je oborila seniorski rekord na Ekipnom prvenstvu Evrope 2010.godine 6.78m. Sa prvom seniorskom svetskom medaljom, došao je i novi rekord Srbije 6.82m. Prošle godine dva puta je obarala nacionalni i svoj lični rekord i to na mitinzima Dijamantske Lige u Šangaju -6.85m i Judžinu 6.88m.

Dvoranski rekordi Srbije:
Jos kao mlađa juniorka je u Moskvi (2007) skočila 6.53m što je i danas rekord Srbije za mlađe i starije juniore.
Pet puta je obarala seniorski rekord zaključno sa 6.92m koji je postigla na Balkanskom šampionatu u Istanbulu prošle godine.
U 2013.godini se oprobala i u dvoranskom petoboju i postigla novi seniorski nacionalni rekord od 4250 bodova.

Detaljnije o rekordima Srbije možete naći na internet strainici Atletskog saveza Srbije stranica REKORDI>>
Lični rekordi:
Skok udalj  - 6.92m indoor
Skok udalj - 6.88m outdoor
Troskok - 13.78m
60m - 7.31
100m - 11.90
60m prepone - 8.49
Skok uvis - 1.78m
Kugla - 12.40m
Petoboj - 4240

Posted: 31 januar 2015
Pin It
nazad na vrh