Jelača se sprema za Peking

Srpska atletičarka Tatjana Jelača ove godine postala je Evropska vicešampionka u bacanju koplja. Jelača je na Evropskom prvenstvu u Cirihu postigla sjajan rezultat kada je sa nacionalni rekordom od 64.21 metar osvojila srebrnu medalju, sada je vreme za nove izazove i još bolje rezultate.
Jelača se sprema za Peking


“Sredinom septembra završila se takmičarska sezona koja je za mene bila veoma uspešna. Cilj koji smo postavili za ovu godinu smo i ostvarili. Pauza je trajala oko mesec dana i to je bilo sasvim dovoljno da se fizicki i psihički odmorim za novi početak. Krenuli smo sa laganim treninzima i polako se uvodimo u jače. Do početka prvih priprema ostalo je nepunih mesec dana, a već tada će trening biti mnogo intezivniji i obimniji”, kaže Jelača.
 
Prve pripreme odradiće na Kanarskim Ostrvima, a na put kreće 30.novembra
Pripreme će trajati 3 nedelje.

“U dogovoru sa trenerom Dragišom Djordjićem u tim smo doveli novog fizioterapeuta Marka Salatica. Ishrana ce biti slična kao prošle godine, samo malo raznovrsnija jer je sada kilaža dovedena na pozeljnu. Što se treninga tiče, ima par stvari na koje ćemo ove godine više da obratimo pažnju. Mislim da imam još puno prostora za napredak i ako me zdravlje posluži sledeća sezona bi trebala da bude na višem nivou od ove”, rekla je naša reprezentativka Tatjana Jelača.

Glavni cilj ove godine biće kao i ostalim atletičarima Svetsko prvenstvo u Pekingu.

“Forma će biti tempirana tako da tamo postignem najbolji rezultat. Očekujemo jaku konkurenciju, ali ćemo do tada odraditi sve što bude bilo u našoj moći da tamo odem 100% psihicki i fizički spremna”.

Autor: Katarina Branković

Posted: 07 novembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori