Back BesplatanSport.com

"Dobar plan je već pola odrađenog posla" - Ivana Španović

Naša najbolja srpska atletičarka u skoku udalj Ivana Španović, ove godine imala je najjuspešniju sezonu. Postigla je do sada najveći uspeh u istoriji srpske atletike.  Pored dve istorijske medalje osvojene na šampionatima sveta, Ivana Španović zabeležila je još jedan ogroman uspeh.
"Dobar plan je već pola odrađenog posla" - Ivana Španović


Srpska rekorderka izbila je na prvo mesto prema rangiranju „All-athletics“. Ovaj eminentni statistički portal, bavi se bodovanjem rezultata svih atletičara još od 1999.godine.

“Ova sezona je zaista bila duga i naporna,  ali mogu je oceniti kao besprekornu što zbog zdravlja na prvom mestu a zatim i uspešnosti na takmičenjima. Posle Svetskog Kupa u Marakešu, gde sam osvojila drugo mesto usledila je pauza od tri nedelje, a sada polako ulazimo u trenazni proces koji odradjujemo u Novom Sadu”, kaže Španovićeva.

Ove godine plan joj je da nakon potpisivanja saradnje izmedju naše i atletske federacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, zimski period odradi u Dubaiju, koji joj pruža mogućnost da trenira u vrhunskim uslovima i na visokoj temperaturi što je za predstojeći deo godine od bitnog  značaja.

“Za moj tim i mene ova godina bila je veoma zahtevna i uspeli smo da iznesemo sve do kraja baš onako kako smo i zamislili. Znamo na koje stvari treba da  obratimo vise paznje i na tome ćemo intezivno raditi kako bi se što bolje spremili za narednu godinu”, izjavila je Ivana.

U 2015-toj godini u zimskoj sezoni glavni prioritet biće svakako Evropsko prvenstvo u dvorani.

“Pre toga imacu 2-3 takmičenja kao pripremu pred Prag, a svakako da je što bolji plasman na Svetskom prvenstvu u Pekingu glavni cilj za 2015. Ima mnogo faktora koji utiču na sam rezultat na takmičenju, ali sigurno je da ćemo maksimalnu paznju posvetiti svim onim elementima na koje direktno možemo da utičemo, pre svega mislim da fizičku spremu, zdravlje, potrebne uslove za trening.  Zelim da sve faktore eventualnog neuspeha i rizika svedem na minimum I da ništa ne propustam slucaju. Dobar plan je vec pola odradjenog posla” za kraj nam je rekla Ivana Španović.

Autor: Katarina Branković

Posted: 05 novembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori