Odbojka

Današnji oblik odbojke stvorio je 1895 amerikanac G.W. Morgan, nastojeći da i u zimskim mesecima zadrži kontinuitet rada na letnjim sportovima. U Evropi se odbojka igra od 1971 godine najpre u Francuskoj i Italiji, a zatim i u ostalim zemljama. Iako relativno mlada sportska igra odbojka brzo dobija veliki broj poklonika.

Moderna odbojka je jedan od najuspešnijih i najpopularnijih takmičarskih i rekreativnih sportova na svetu. Igra je brza i uzbudljiva sa eksplozivnim akcijama, obiluje brzinom i svestranim pokretima tela pa se od igrača očekuju brze reakcije, sabranost i trenutna snalažljivost.

Obzirom na popularnost ovog sporta kod nas nećemo se truditi da Vam objašnjavamo kako je odbojka olimpijski sport u kojem se dve ekipe od po šest igrača bore na terenu podeljenim mrežom sa ciljem da lopta dodirne protivničko polje i da spreče protivnika da učini isto... Ali napomenućemo da je upornost jedna od veoma značajnih osobina budućih odbojkaša, pogotovu ako se zna da je usvajanje odbojkaške tehnike veoma prefinjeno i stoga teže nego što se čini na prvi pogled.

Lista klubova >>>

Adresar klubova

Sportske akcije - Odbojka

Besplatni treninzi odbojke

" Mintonette- volley" upisuje dečake i devojčice uzrasta od 8 do 13 godina u svoju školu odbojke. Provedite sa nama prvih mesec dana promotivnih, besplatnih treninga i zavolite ovu predivnu igru na mreži i postanite član našeg kluba!
Sport: Odbojka

Besplatni treninzi odbojke na pesku

Obaveštavamo Vas da se u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora i Odbojkaškog kluba CVS Sombor  organizuje besplatna škola odbojke na pesku ( beach voley) za devojčice i dečake .
Sport: Odbojka

Najnoviji tekstovi

Vesti iz sporta