Vaterpolo

Vaterpolo je timski sport i predstavlja jedinstvenu kombinaciju plivanja dodavanja loptom i može se reći borilačkih veština. Preteča vaterpola je sportska igra koja se prvi put pojavila 1869. godine u Velikoj Britaniji, zahvaljujuci nastojanjima sportskih strucnjaka, da se u program plivačkih takmičenja unese više živosti. Utakmice koje su tada odigrane malo su ličile na današnju igru, ali su pobudile veliki interes među okupljenom omladinom. Igru su nazvali foot-ball in the water (fudbal u vodi) .

Savremeni vaterpolo je blizak korenima svog nastanka ali više podseća na “ragbi u vodi”. Zajedno sa: fudbalom, veslanjem i kriketom vaterpolo je od 1900. godine u programu Olimpijskih igara što mu daje najdužu tradiciju olimpijskog timskog takmičenja. Na žalost to se odnosi samo na vaterpolo u muškoj konkurenciji. Vaterpolo u konkurenciji žena je postao olimpijski sport ravno 100 godina kasnije tek na olimpijadi u Sidneju 2000.

Lista klubova >>>

Adresar klubova

Sportske akcije - Vaterpolo

Besplatni treninzi vaterpola za devojke

Ženski vaterpolo klub Crvena Zvezda vrši upis novih članova. Sve devojke rođene 1999 i mlađe koje su zainteresovane da se oprobaj u ovom sportu su dobrodošle. Prvih mesec dana treninga je besplatno. Sestre plaćaju jednu članarinu.
Sport: Vaterpolo

Besplatan vaterpolo

Obаveštаvаmo Vаs dа se u orgаnizаciji PVK Polet Sombor i Sportskog sаvezа grаdа Somborа, orgаnizuje besplаtnа školа vаterpolа zа devojčice i dečаke 2002. godište i mlаđi. Termini : ponedeljаk, utorаk i četvrtаk od 20:30 čаsovа nа grаdskom bezenu u Somboru.
Sport: Vaterpolo

Najnoviji tekstovi

Vesti iz sporta