četvrtak, 12 decembar 2013 07:49

Udovičić: Ne treba od huligana praviti heroje, već deci objasniti šta je pravi navijač

Napisala  BesplatanSport.com
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

"Identifikovano je da se deca u školi više ne bave sportom u onoj meri u kojoj bismo mi to želeli, to je uglavnom zasnovano na vannastavnim aktivnostima. U budućnosti ćemo pokušati da uđemo i u nastavne aktivnosti", rekao je on za Jutarnji program RTS-a .

"Najbitnije je da je počela reorganizacija celog sistema", izjavio je Udovičić i objasnio da je osnovana i regionalna univerzitetska liga, ističući da je jedan od prioriteta da sport postane dostupan svima i u što ranijem uzrastu, u školama, on je objasnio da je to "ogroman zadatak i dug proces", jer se "sistem godinama urušavao i ne može se očekivati da će se popraviti preko noći".

Na pitanje da li je promena sistema potrebna i kad su u pitanju huligani, Udovičić je rekao da je vlada pokazala da postoji jasna politička volja da se reši problem, da se huligani odvoje od navijača.

"Neminovno da ćemo morati da to rešimo, ali to nije problem samo u našoj zemlji već u Evropi i celom svetu", rekao je on i dodao da "mediji u drugim zemljama ne prave heroje od huligana, ne idealizuju ih i ne daju im toliko prostora kao ovde".

"Ako od nekoga pravite heroja, deca ih idealizuju i smatraju da je uredu krenuti njihovim putem, što naravno nije dobro", rekao je Udovičić.

Izvor Blic

Pročitano 7657 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 12 decembar 2013 08:11

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori