Čista snaga ljubavi

Prof.dr Milka Đukić o položaju žena u sportu i rodnoj ravnopravnosti.
Čista snaga ljubavi

Foto:print skrin Sportnetwork.rs

Svojom snagom žene mogu licu srbije da dajju pravi sjaj, deci Srbije osmeh na lice i da mirnim putem dođu do rešenja koje većina muškaraca ne zna, jer stalno jureći moć slavu i novac, zaboravi da dobijaju samo oni koji daju sebe, ljubav i snagu bez interesa – rekla je između ostalog, prof. Dr Milka Đukić sa Fakulteta za sport „Union“ Nikola Tesla na predavanju žene u sportu i rodnoj ravnopravnosti  održanom trećeg dana sajma u Beogradu. Specijalna gošća ovog istaknutog borca za istinski značaj status i mesto žena u društvu, konkretno u sportu, ponikloj u jednoj rukometnoj porodici bila je Ivana Maksimović, jedna od naših najboljih dama u streljaštvu.

Statistike mnogo govore, žene su premalo zastupljene u federacijama, klubovima, vrhunskom sportu, te stoga dobijaju manje medijske pažnje od muškaraca. Osim na najvećim takmičenjima, jedva da se mogu videti u televizijskim prenosima. Neke su zemlje preduzele mere mere unapređenja i donele zakonske odredbe kako bi ženama obezbedile više prostora u svetu sporta uopšte – rekla je Đukićeva.
Ivana Maksimović se nadovezala: Biti žena u sportu je i teško i lako. Sa jedne strane u nama proradi inat i poželimo da budemo bolje od muškaraca, a sa druge strane se trudimo da se usavršavamo i da posle završetka karijere budemo uspešni treneri i rukovodioci klubova. Poznato je da su žene dobri menadžeri i treba im dati šansu..

Veoma zanimljivo pitko i poučno predavanje završeno je u nadi da će se stanje u društvu popraviti i da će biti više dama na rukovodećim pozicijama u svim oblastima sporta – „jer im je tamo i mesto“ o čemu prof dr. Milka Đukić piše u svojoj novoj knjzi, a govoriće i za okruglim stolom o „Ženama u sportu i rodnoj ravnopravnosti“ 22. Decembra i na konferenciji „Žene u sportu“ 8. Marta.
Kao što je pogled ogledalo duše tako su žene taj pogled i ponos nacije i sporta.

SV.Vujčić
izvor: www.zurnal.rs

Posted: 08 decembar 2014
Pin It

Ostavi komentar

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori