Sportski savez invalida Srbije

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 21 glasova

Adresa
Savski Trg 9
11000
Telefon
011/2657-545
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Sportski savez invalida Srbije je sportska organizacija invalida, humanitarnog karaktera , kojoj je osnovni cilj uključivanje invalidnih lica svih kategorija u sportske aktivnosti, radi poboljšanja i unapređenja njihovog psihofizičkog stanja i uključivanja u "normalan"život.

Kao takva organizacija je osnovana 1965. godine, a Zakonom o sportu preregistrovana je 1998. god. u Ministarstvu za sport i omladinu Reepublike Srbije pod rednim brojem 1009/98. Članice ovog saveza su organizacije sa teritorije republike Srbije koje u svom članstvu imaju lica sa invaliditetom iz svih invalidno-humanitarnih organizacija (paraplegičari, cerebralci, distrofičari, slepi i slabovidi, gluvi i nagluvi, vojni invalidi i invalidi rada), a registrovani su kod Ministarstva prosvete i sporta.

Prema poslednjim podacima u Savez je udruženo 49 članica sa oko 17690 članova, (prema dostavljenim podacima od strane članica). Savez je jedina asocijacija na teritoriji republike Srbije koja se bavi masovnim i vrhunskim sportom lica sa invaliditetom.

2011-02-26 00:00:00
Sportski savez invalida Srbije Prikaz sportskog kluba Sportski savez invalida Srbije u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 4,942
U kategoriji Granski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori